Menu
 

Piektdiena, 13 Novembris 2020

EM: Saimniecības preču veikalu darbība tirdzniecības centros brīvdienās nav atļauta

Ņemot vērā Covid-19 straujo izplatību un nepieciešamību mazināt infekcijas izplatības risku tirdzniecības vietās, vienlaikus nodrošinot iespēju iedzīvotājiem iegādāties būtiskākās ikdienas patēriņam nepieciešamās preces, Ministra kabineta ārkārtas sēdē aptaujas kārtībā piektdien tika lemts, ka no sestdienas, 14.novembra, līdz ārkārtējas situācijas beigām saimniecības preču veikalu darbība tirdzniecības centros brīvdienās un svētku dienās nav atļauta, informēja Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Grantu programmā "(ie)dvesma" par 70 000 eiro atbalstīs deviņas Pierīgas jauno uzņēmēju idejas

Noslēdzoties jauno uzņēmēju atbalsta programmai "(ie)dvesma", ko īsteno SEB banka kopā ar Jūrmalas pilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Siguldas un Stopiņu novadiem, izvēlētas deviņas perspektīvākās biznesa idejas, kuru autori to īstenošanai saņems finansiālu atbalstu. Bankā informēja, ja kopējais šogad piešķirto grantu apjoms ir 70 000 eiro.

Lasīt vairāk...

Jānis Dimants. Kur versijas, kur domas un aizdomas…

Kad atnāk novembris, šķiet, katrs vismaz domās kaut ko ir pavirpinājis citādāk nekā parasti. Novembrī proklamēta un nodibināta Latvijas valsts. Novembris ir Brīvības cīņu un varoņu – Lāčplēšu – mēnesis. Ja tīk tēlainība, novembris mums nesis ticību; jā, tā nereti jaukusies arī ar sirdi plosošu neticību. Visādi bijis, taču paliekam ar pārliecību, ka novembris ir Latvijas mēnesis. Tomēr tā sanācis, ka valsts dzimšanas 102. novembris atnācis tik drūmu noskaņu pilns, kā reti kad. Un, ja koronavīrusa raisītajām nelaimēm pa virsu vēl uzšņāpjam vienu par otru drausmīgākus atzinumus, tad… Nē, tomēr mēģināsim apjaust, kas ar mums notiek, kurp un uz ko tiekam vedināti.

Lasīt vairāk...

Septembrī strauji sarucis tūristu mītnēs apkalpoto viesu skaits

2020.gada septembrī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 110,2 tūkst. ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 54,7 % mazāk nekā 2019. gada septembrī un par 63,3 % mazāk nekā augustā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 211 tūkstošus nakšu, kas ir par 54,1 % mazāk, salīdzinot ar pagājušā gada septembri.

Lasīt vairāk...

Šobrīd iedzīvotāji par Covid-19 uztraucas mazāk nekā pavasarī

11% Latvijas iedzīvotāju šobrīd savu satraukumu saistībā ar Covid-19 izplatību vērtē kā ļoti augstu (10 baļļu skalā snieguši atbildes 9 un 10 ), 30% satraukuma līmenis ir vidēji augsts (atbildes 7 un 8), 25% savu satraukumu vērtē kā vidēju, savukārt 33% aptaujāto satraukums par Covid-19 izplatību ir zems vai ļoti zems, secināts jaunākajos ""BENU Aptiekas" Stresa termometra" rezultātos, kas iegūti sadarbībā ar uzņēmumu “Gemius”, aptaujājot vairāk nekā 2700 Latvijas iedzīvotāju.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.