Menu
 

Otrdiena, 20 Aprīlis 2021

Pētījums: 24% skolēnu uzskata, ka par fiziķi var tikai piedzimt

Vairāk nekā 80% jauniešu uzskata, ka fizika ir sarežģīts mācību priekšmets, turklāt ceturdaļa no aptaujātajiem uzskata, ka par fiziķi var tikai piedzimt, secināts AS "Latvenergo" erudīcijas konkursa "FIZMIX eksperiments" veiktajā pētījumā. Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes Fizikas nodaļas vadītājs un pētnieks Guntars Kitenbergs uzskata, ka pētījuma rezultāti atspoguļo daudzus sabiedrībā iesakņojušos mītus, un skaidro, kāda patiesībā ir mūsdienu fizika.

Lasīt vairāk...

Navaļnijam piešķirta starptautiska cilvēktiesību aizstāvju balva

Krievijā cietumā ieslodzītajam opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam piešķirta Ženēvas Cilvēktiesību un demokrātijas foruma prēmija par "ārkārtēju vīrišķību un varonīgiem pūliņiem", lai pievērstu uzmanību Krievijas varasiestāžu nopietnajiem cilvēktiesību pārkāpumiem, pirmdien pavēstīja 25 cilvēktiesību aizsardzības organizāciju starpreģionālā koalīcija. Prēmijas pasniegšana paredzēta 8.jūnijā, un Navaļnija vārdā to saņems opozicionāra 20 gadus vecā meita Darja.

Lasīt vairāk...

Martā lidostā "Rīga" pārvadāto kravu un pasta sūtījumu apjoms pieauga par 49,1%

Pasažieru apgrozījums 2021.gada martā lidostā "Rīga" samazinājās par 85,9%, salīdzinot ar 2020.gada martu. Kopējais lidojumu skaits bija 1424 – par 62,4% mazāk. Kopējais saņemto un nosūtīto kravu un pasta sūtījumu apjoms palielinājās par 49,1% (neietver kravas un pasta sūtījumus, ko pēc lidmašīnas nolaišanās Rīgas lidostā ved tālāk tajā pašā lidmašīnā ar to pašu reisu numuru), liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Lasīt vairāk...

Tiešraides koncertos notiks "Baltijas Mūzikas dienas"

Triju Baltijas valstu komponistu savienību sadarbībā tapušās pirmās "Baltijas Mūzikas dienas" sāksies 22.aprīlī un notiks līdz 2.maijam. Sākotnēji plānoti kā klātienes norises Tallinā un Tartu, pašreizējā situācijā koncerti notiks tiešraižu straumējumos no visām trim Baltijas valstīm. Klausītājiem tie būs bez maksas. Festivāla komanda sagatavojusi intriģējošu programmu, kas izskanēs 20 koncertos, notiks arī diskusiju forumi un citi pasākumi, kuri būs skatāmi un klausāmi festivāla vietnē www.balticmusicdays.eu.

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos. Vai šogad piedalīsieties Lielajā talkā?

Šogad Lielā talka, kā ierasts, ieplānota aprīļa pēdējā sestdienā, 24. aprīlī, un notiks jau četrpadsmito gadu pēc kārtas. Iepriekš gan talkošana notika kolektīvi, bet šogad ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts doties talkot vai nu vienatnē, vai kopā ar savu ģimeni. Pierīgas novadu pašvaldības aicina talkas pieteikt ikvienam talkotājam, neatkarīgi no tā, vai talkošana notiek privātajā vai publiskajā sektorā. Tās var būt arī talkas, kas notiek uz privātas zemes un kurām nav vajadzīgs saskaņojums ar pašvaldību un atkritumus, ja tādi ir radušies, aizved paši talkotāji. Savukārt talkotāji, kas darbosies publiskās teritorijās, kam nepieciešams pašvaldības saskaņojums, var saņemt bezmaksas maisus un nodrošinātu savākto atkritumu izvešana. 

Lasīt vairāk...

Citu pacientu pieplūduma dēļ Jūrmalas un Aizkraukles slimnīcās vairs nenodrošinās Covid-19 pacientu aprūpi

Šonedēļ Jūrmalas un Aizkraukles slimnīcas pārprofilēs Covid-19 paredzētās gultasvietas un turpmāk vairs nenodrošinās šo pacientu aprūpi, jo palielinājies citu profilu pacientu skaits, otrdien valdības sēdē informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Katastrofu medicīnas centra vadītāja Dita Heiberga.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Uzņēmumu vadītāji Baltijā pauž optimismu par tautsaimniecības izaugsmi 2021.gadā

SIA "PricewaterhouseCoopers" ("PwC") Baltijas uzņēmumu vadītāju aptauja, kurā piedalījās 250 uzņēmumu vadītāju visā Baltijā un kas veidota, lai noskaidrotu, kā biznesa vidi vērtē uzņēmēji Baltijā, pētītu uzņēmēju noskaņojumu un viedokli par uzņēmējdarbības izaicinājumiem un attīstības perspektīvām, atklāj rekordaugstu optimisma līmeni attiecībā uz tautsaimniecības izaugsmi. 

Lasīt vairāk...

Skolotāji un vakcīna pret Covid-19. Lielākā daļa pedagogu atbalsta potēšanos

Prioritāri vakcinējamo personu grupu sarakstā ar ceturto kārtas numuru iekļauti izglītības iestāžu darbinieki. Viņu vakcinēšanai bija jāsākas šonedēļ, tādēļ "Rīgas Apriņķa Avīze" telefoniski sazinājās ar vairākiem Pierīgas skolu pedagogiem, lai uzzinātu viņu viedokli par to. Sarunas laikā radās iespaids, ka lielākā daļa skolotāju ir gatavi vakcinēties pret Covid-19, lai gan ir arī tādi, kas grib nogaidīt un nekautrējas atzīties, ka viņiem ir bail.

Lasīt vairāk...

Pret Covid-19 vakcinētajiem atbilstošā epidemioloģiskajā situācijā varētu ļaut lielākā skaitā pulcēties un paplašināt pakalpojumu pieejamību

Pret Covid-19 vakcinētām personām atbilstošā epidemioloģiskajā situācijā un līdz ar zaļa sertifikāta ieviešanu, kā arī pie pietiekamas vakcinācijas aptveres varētu ļaut lielākā skaitā pulcēties brīvā dabā un saņemt plašāku pakalpojumu klāstu, liecina otrdien valdības sēdei iesniegtā Veselības ministrijas (VM) prezentācija par izņēmumiem vakcinētām personām un apsvērumiem obligātai vakcinācijai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.