Menu
 

Decembris 2015

Ēdienu receptes no svētku maltīšu pārpalikumiem

“Getliņi EKO” “Leftover” ēdiena gatavošanas meistarklases ietvaros, šefpavārs Lauris Aleksejevs un IG satura veidotāja, pavārgrāmatas “Garšīgs nav sarežģīts” autore, Elizabete Valujeva Āgenskalna tirgū sanākušajiem interesentiem demonstrēja noderīgas receptes, ko pagatavot no ēdiena, kas paliek pāri pēc svētkiem.

Lasīt vairāk...

Priecīgus… jā, bet ko?

Veikalnieki, knapi pārcietuši valsts svētkus, steigšus slēja augšā egles, rotāja tās pēc savas gaumes un saprašanas un sāka skandināt popsīšus ar daudzkārt atkārtoto vārdu Christmas. Ir gada ienesīgākā tirgošanās sezona – Ziemassvētki. Un iepirkšanās, manuprāt, arī ir kļuvusi par ievērojamāko Ziemassvētku pazīmi šodien. Tā kā man trūkst informācijas par to, vai cilvēki vairāk naudas tērē savai vai citu apdāvināšanai, izteikšu cerību, ka šis ir laiks, kad cilvēki, gribot iepriecināt cits citu, parāda savu labāko pusi, un savas skeptiskās aizdomas paturēšu pie sevis. Šeit vēlos pievērsties kam citam, proti, ko tad mūsdienu cilvēks var atrast aiz tik patīkamās sajūtas izraisošā vārda “Ziemassvētki”.

Lasīt vairāk...

Ārsts: Ilgi gaidīto plānveida operāciju var atcelt uzturvielu nepietiekamības dēļ

Ārsti mēdz teikt – vislabākā operācija ir tā, kura nav notikusi. Tomēr nereti, lai uzlabotu cilvēka dzīves kvalitāti, no tās izvairīties nevar. Veiksmīgas operācijas pamatā ir ne tikai pati procedūra, bet arī sagatavošanās posms, kā arī pēcoperatīvā atkopšanās. Viens no šo procesu galvenajiem draudiem ir uzturvielu nepietiekamība jeb malnutrīcija, kad pacients ir pārāk novārdzis, lai operāciju veiktu, vai lai veiksmīgi atkoptos pēc tās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.