Menu
 

Sestdiena, 30 Oktobris 2021

Deviņos mēnešos fiksēti 879 satiksmes negadījumi, kas saistīti ar apdzīšanu, kreiso pagriezienu un pagrieziena signāla neieslēgšanu

Viena no bīstamākajām situācijām ceļu satiksmē ir neapdomīgi transportlīdzekļu vadītāju manevri – apdzīšana, kreisais pagrieziens un pagrieziena signāla neieslēgšana, uzsākot manevru. Valsts policija šogad deviņu mēnešu laikā fiksējusi 879 šādus satiksmes negadījumus.

Lasīt vairāk...

Spokaini gardumi: mūmijas, raganu slotas un pasta ar acīm

Svētdien daudzās pasaules valstīs tiks atzīmēts Helovīns jeb Visu svēto diena. Katrā pasaules malā šos svētkus atzīmē citādi: bērni un pieaugušie gatavo maskas, grebj ķirbjus, dekorē māju un gatavo spocīgus mošķu ēdienus. Šogad, kad valstī esošās situācijas dēļ jāpaliek mājās, “Rimi bērniem” eksperti ir sagatavojuši trīs īpašas un gardas receptes, ar ko savus mājiniekus pārsteigt un varbūt pat nedaudz nobiedēt.

Lasīt vairāk...

Lāčplēša dienā paredzēta pirmizrāde dokumentālai filmai jauniešiem "Neatstāj pēdas"

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, plkst. 19.30 LTV1 pirmizrādīs aizraujošu dokumentālu filmu “Neatstāj pēdas”. Tās  galvenie varoņi ir deviņi jaunieši, kuri Covid-19 pandēmijas laikā dodas dabā, lai piedzīvotu un uzzinātu ko jaunu. Kā krāmēt pārgājiena somu? Kā orientēties purvā? Kā pareizi iekurināt ugunskuru? Filma atklāj jauniešu attieksmi un emocijas, domājot par vidi Latvijā un pasaulē. Filmu veidojusi Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija sadarbībā ar Pasaules Dabas fondu.

Lasīt vairāk...

Katrs ceturtais iedzīvotājs saaukstējoties lieto vitamīnus. Kā tos pareizi lietot?

Imunitātes stiprināšana ar vitamīniem un minerālvielām ir populārākais slimību profilakses veids Latvijā – 88% iedzīvotāju, sajūtot saaukstēšanās pazīmes, izvēlas uztura bagātinātājus, lai ātrāk veseļotos. Šāda saaukstēšanās novēršana ir īpaši iecienīta jauniešu (94%) un senioru vidū (88%). Taču, kā varam būt droši, ka to darām pareizi un vai tas vispār ir efektīvi? Kā un kādus vitamīnus ieteicams lietot pirms saaukstēšanās un tās laikā?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.