Menu
 

Sestdiena, 13 Augusts 2022

"Miesnieki/Ķekava" otrreiz sezonā pārspēj "Livonia" regbistus un piesakās uz čempionu titulu

  • Publicēts Sports

Latvijas regbija čempionāta spēlē sestdien Upesciema stadionā “Miesnieki/Ķekava” komanda izcīnīja otro uzvaru šīs sezonas savstarpējās spēlēs pār Garkalnes klubu “Livonia”. Ņemot vērā, ka abiem Latvijas spēcīgākajiem klubiem šosezon pārējās trīs komandas nespēj izrādīt pietiekamu konkurenci, diezgan ticami, ka Ķekavas regbisti tikpat kā nodrošinājuši čempionu titulu.

Lasīt vairāk...

Padomi vecākiem, lai iemācītu bērnus rīkoties ar naudu

Veidot naudas uzkrājumus un tos palielināt ir viena no nozīmīgākajām prasmēm, kas dzīves laikā dod praktiskus ieguvumus. Prasmi rīkoties ar naudu, līdzīgi kā svešvalodas, vieglāk apgūt agrākā vecumā, izveidojot paradumu, kas nākotnē atmaksāsies, un tieši vecākiem jau no bērnības ir iespēja veidot bērna veselīgu izpratni par atbildīgu naudas pārvaldīšanu. “Luminor” biznesa attīstības vadītāja Baltijā Jekaterina Ziniča sniedz piecus praktiskus padomus, kā ar mazām ikdienas aktivitātēm var gan ļaut bērnam pašam plānot savus pirkumus, gan palīdzēt uzkrāt vai pat nopelnīt naudu kārotās lietas iegādei.

Lasīt vairāk...

Ināra Mūrniece politiski represētajiem: Jūs protat saskatīt svarīgāko

“Latvija ir stipra caur daudzām lietām – caur Eiropu, NATO, saviem karavīriem, mediķiem, skolotājiem, daudziem jo daudziem mūsu pašu cilvēkiem, un viens no mūsu spēka balstiem esat arī jūs – politiski represētie,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, sestdien Ikšķilē uzrunājot Latvijas politiski represēto personu 23.salidojuma dalībniekus.

Lasīt vairāk...

Kur aizmirstas uzklāt saules aizsargkrēmu? Atbild kosmētiķe

Saules radītais kaitējums ādai gadu laikā uzkrājas, veidojot fotonovecošanās pazīmes un radot risku vēžu šūnu attīstībai. Ādas priekšlaicīgas novecošanās pazīmes jeb fotonovecošanās biežāk tiek manītas pēc 35 gadu vecuma, un tās var izpausties kā ādas sausums, elastības zudums, grumbiņu veidošanās, pigmentācijas plankumi u.c. Āda ir jāaizsargā no mazotnes līdz pat sirmam vecumam.

Lasīt vairāk...

Utis nešķiro mantisko stāvokli: no mazā asinssūcēja cieš miljoniem cilvēku

Pedikuloze jeb utainība var skart jebkuru neatkarīgi no vecuma un dzimuma. Pēdējos gados tā ir izplatīta – pasaulē ik gadu utis konstatē apmēram desmit miljoniem cilvēku. Daļa sabiedrības joprojām kautrējas par to skaļi runāt, uzskata to par sensitīvu informāciju, jo maldīgi domā, ka pedikuloze skar tikai netīrīgus cilvēkus. Tā nav. Utis ir parazīti – tikpat nepatīkami kā ērces, zirnekļi un odi.

Lasīt vairāk...

Atgriešanās pie klātienes darba, pārcelšanās – kādēļ dzīvnieki nonāk patversmē?

Pēc vairākiem gadiem, kas aizvadīti pandēmijas zīmē, vērojamas dažādas sekas, viena no tām – vairāk dzīvnieku, kas saimniekiem vairāk nav vajadzīgi. Pandēmijas un mājsēdes laikā, kad daudzi strādāja attālināti, ne vienā vien mājsaimniecībā radās doma par suņa vai kaķa nepieciešamību, lai mājās pavadītais laiks nebūtu tik garlaicīgs. Diemžēl, atgriežoties pie dzīves pirmspandēmijas režīmā, lielai daļai dzīvnieki izrādījušies lieki un situācija šobrīd ir katastrofāla. Tam piekrīt visi kolēģi, ar kuriem sadarbojamies un kontaktējamies.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.