Menu
 

Otrdiena, 16 Augusts 2022

Augusta beigās Nurmižos gaidāms kamermūzikas koncertcikls "Tuvāk zvaigznēm"

Šī mēneša pēdējā nedēļas nogalē, 26., 27. un 28.augustā, brīvdabas kultūrtelpā dabā, Siguldas novada Nurmižos, notiks kamermūzikas koncertcikls “Tuvāk zvaigznēm”, kas būs festivāla “Būt dabā” galvenais notikums. Programmā paredzēti trīs kamermūzikas koncerti dienvidnieciskos ritmos, informē biedrības "Kultūrtelpa dabā" pārstāve Anda Skuja.

Lasīt vairāk...

Ekonomiste: Darba tirgum gada otrā puse būs mazāk rožaina

Lai gan pasaules ekonomikas izaugsme zaudē sparu un arvien vairāk pieaug bažas par globālo recesiju, darba tirgi visā pasaulē pagaidām turas labi. Bezdarba līmenis daudzviet turpina mazināties, un netrūkst tādu uzņēmumu, kas joprojām cīnās ar darbaspēka trūkumu. Arī Latvijas ekonomikā aina ir līdzīga. Otrajā ceturksnī ekonomikas izaugsme būtiski savārga, tomēr darba tirgū turpinājās jaudīga atkopšanās. Darbaspēka trūkums vairs būtiski neaug, bet joprojām ir gana nozīmīgs un veicina algu kāpumu.

Lasīt vairāk...

Pieņemts Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības plāns

16.augustā Ministru kabineta sēdē pieņemts Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības plāns 2022.–2023. gadam, informē Latvijas Nacionālajā kultūras centrā (LNKC). Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības plāns ir politikas plānošanas dokuments, kas izstrādāts, lai nodrošinātu dziesmu un deju svētku ciklisku norisi un savlaicīgu to sagatavošanas procesu.

Lasīt vairāk...

LTRK pārstāvis: Valsts pārvaldei būtu jādomā, kā radīt pēc iespējas labāku vidi biznesam un iedzīvotājiem

Valsts pārvaldē pietrūkst mērķu un motivācijas efektīvākam darbam ar redzamiem un izmērāmiem rezultātiem, tādēļ nereti problēmu risinājuma vietā tiek meklēts iemesls, kādēļ problēmu risināt nav vērts. Ja vēlamies, lai dzīves līmenis Latvijā uzlabotos un notiktu ekonomikas attīstība, valsts pārvaldei būtu jādomā par to, kā radīt pēc iespējas labāku vidi biznesam un iedzīvotājiem.

Lasīt vairāk...

Latvijas iekšienē legalizēs iespēju izmantot personu apliecinošus dokumentus ar vairākus gadus beigušos derīguma termiņu

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus "Personu apliecinošu dokumentu likumā", lai Latvijas iedzīvotāji, kuriem personu apliecinošu dokumentu derīguma termiņš ir beidzies no 2020.gada 1.marta, tomēr varētu izmantot šos dokumentus savu pamattiesību īstenošanai valsts iekšienē vēl līdz pat 2023.gada 30.aprīlim.

Lasīt vairāk...

Nekustamo īpašumu aģente: Piejūras ciemos pieprasījums būtiski pārsniedz piedāvājumu

Pieprasījums pēc kvalitatīviem mājokļiem piejūras ciemos vienmēr ir bijis lielāks par piedāvājumu, informē “Arco Real Estate” nekustamo īpašumu aģente Inga Freija, kas ikdienā strādā ar īpašumiem Jūrmalā un piejūras ciemos virzienā uz Kolku, turklāt, kā liecina viņas pieredze, īpašumi šajā reģionā tiek pārdoti tikai tad, ja īpašnieks maina dzīvesvietu vai ir nonācis finansiālās grūtībās. Arī dzīves apstākļu maiņa, piemēram, vēlme šaurāku dzīvestelpu nomainīt pret plašāku, var kļūt par iemeslu īpašuma pārdošanai.

Lasīt vairāk...

Ķekavas pagastā aizvadīti ģimeņu tikšanās svētki "Salidojums 2022"

Augusta sākumā zirgu un cilvēku labsajūtas centrā “Dabas zirgi” Ķekavas pagastā norisinājās ģimeņu satikšanās svētki “Salidojums 2022”. Tikšanās svētkiem ir būtiska loma gan ģimeņu stiprināšanā, gan iekļaujošas sabiedrības veidošanā. Šogad dalībnieku skaits ģimeņu tikšanās svētkos tuvojās simtam, informē Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības komunikācijas speciāliste Līva Voroņina.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.