Menu
 

Trešdiena, 25 Janvāris 2023

Aptiekā cilvēks gūst padomu un atbalstu

Pozitīvisms, spēja saliedēt un iedvesmot kolēģus noteikti jāmin Irinas Korčaginas vizītkartē līdzās visaugstākajiem profesionālajiem standartiem un teicamai farmaceitiskajai aprūpei. Farmācijas jomā viņa strādā jau divdesmit četrus gadus un pusi no šī laika – kā aptiekas vadītāja. Pašlaik viņa vada lielu, mūsdienīgu “Mēness aptieku” tirdzniecības centrā “Sāga” Ulbrokā Stopiņu pagastā.

Lasīt vairāk...

Autobusa vadītājs sodīts. Kurš maksās kompensāciju cietušajam?

Pagājušajā nedēļā ar Rīgas rajona tiesas Jūrmalā tiesneses Baibas Jakobsones spriedumu apsūdzētais Mārtiņš Ķ. tika atzīts par vainīgu ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanā, kura rezultātā diviem cietušajiem nodarīti smagi, dzīvībai bīstami miesas bojājumi, bet vēl trim – vidēji smagi miesas bojājumi. Mārtiņam piespriesta brīvības atņemšana uz vienu gadu nosacīti, bet kā papildsods uz četriem gadiem atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Spriedums vēl nav stājies spēkā, bet, kā izskatās, vismaz apsūdzētajam nav iemesla to pārsūdzēt, jo savu vainu notikušajā viņš atzinis pilnībā.

Lasīt vairāk...

Kā mājas apstākļos dezinficēt medicīniskās palīgierīces

Teju katram mājās atrodama kāda medicīniskā palīgierīce – termometrs, glikometrs, tonometrs, holesterīna līmeņa noteikšanas ierīce un citas –, turklāt bieži vien šos aparātus izmanto vairāki ģimenes locekļi. Ja šīs ierīces netiek pareizi dezinficētas, uz to virsmas uzkrājas nevēlamas baktērijas, kas var apdraudēt mājinieku veselību.

Lasīt vairāk...

Pārvadāto pasažieru skaits reģionālajā sabiedriskajā transportā pērn palielinājies par 34%

Autotransporta direkcijas (ATD) apkopotie statistikas dati liecina, ka 2022. gadā reģionālajā sabiedriskajā transportā kopumā pārvadāts 37 372 561 pasažieris, kas ir par 34% vairāk nekā 2021. gadā, kad reģionālajā sabiedriskajā transportā tika pārvadāti 27 895 042 pasažieri. Pasažieru skaita palielinājums galvenokārt saistīts ar to, ka pasaulē uzlabojās epidemioloģiskā situācija un tika atcelti valstī noteiktie ierobežojumi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.