Menu
 

Pirmdiena, 23 Janvāris 2023

Ašeradens: AST un ST tarifu pieaugums būs mazāks par sākotnēji publiski izskanējušo piedāvājumu

Atbilstoši Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) piedāvājumam elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) un sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" (ST) tarifu pieaugums būs mazāks par sākotnējo publiski izskanējušo piedāvājumu, secināms no finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) paustā šodien pēc koalīcijas sanāksmes.

Lasīt vairāk...

Veselīgas ēšanas pamatprincipi, kas noderēs ne tikai janvārī. Iesaka uztura speciāliste

Janvāris viennozīmīgi ir jaunu apņemšanos mēnesis. Vairums cilvēku pēc Vecgada svētkiem izvirza sev mērķi – jaunajā gadā sākt jaunu dzīvi, kļūstot labākiem, skaistākiem, veselīgākiem, piemēram, esot fiziski aktīvākiem, ēdot veselīgāk utt. Kā ieviest veselīgas ēšanas pamatprincipus ikdienā un nenovirzīties no iesāktā kursa arī gada nākamajos mēnešos?

Lasīt vairāk...

Siguldas novadā 16 kultūras un sabiedrībai nozīmīgu projektu realizēšanai atvēl 55 000 eiro

Siguldas novada kultūras un sabiedrībai nozīmīgu projektu finansēšanas konkursā šogad tika iesniegti 35 projekti, lūdzot pašvaldības līdzfinansējumu projektu realizēšanai 186 933 eiro apmērā. Izvērtējot iesniegtos projektus, ekspertu komisija atbalstam izvirzīja 16 projektus, un to realizācijai pašvaldība piešķīrusi līdzfinansējumu 55 000 eiro apmērā.

Lasīt vairāk...

Vita Zariņa: Minimālajai algai ir jābūt vienā līmenī ar neapliekamo minimumu

No šī gada 1. janvāra minimālā alga Latvijā pieaugusi no līdzšinējiem 500 eiro līdz 620 eiro mēnesī, lai gan šajā jautājumā jau tradicionāli sadūrās uzņēmēju organizāciju un arodbiedrību viedokļi. Daļa viedokļu paudēju norādīja, ka tas ir mēģinājums atbildību par nabadzības risku mazināšanu ir uzlikt tikai uz uzņēmēju pleciem, bet Valsts kontroles pārstāvji aicināja strādāt efektīvāk un divu cilvēku vietā, kuri saņem minimālo algu, nodarbināt vienu ar lielāku algu un lielāku atbildību.

Lasīt vairāk...

Vai privātais bērnudārzs ir pa kabatai ikvienam?

Plašu rezonansi sabiedrībā raisījis TV personības Aivja Ceriņa ieraksts mikroblogošanas vietnē “Twitter", kurā viņš norāda – ik mēnesi par bērnudārzu Rīgā savām divām atvasēm viņš maksā 600 eiro.  Aivja Ceriņa nosauktās cenas ir klātesošas tirgū, taču viņš principā ir norādījis cenu griestus, kas viennozīmīgi neatspoguļo vidējās cenas privātajās pirmskolas izglītības iestādēs galvaspilsētā, nemaz nerunājot par optimālām izmaksām.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Iedzīvotāju vidū palielinājies zinātnes patēriņš

2022.gadā būtiski palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuri piedalījušies kādā zinātnes patēriņa vai līdzdalības aktivitātē, sasniedzot 77%, kas ir par 23% vairāk nekā 2020.gadā, atklāj pētījuma “Zinātnes patēriņa un līdzdalības izpēte” rezultāti. Piemēram, sabiedrība daudz aktīvāk izmanto internetu, lai meklētu informāciju par zinātnes jautājumiem, kā arī daudz biežāk klausās dažāda veida raidījumus par zinātni, vēsta Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.