Menu
 

Trešdiena, 01 Februāris 2023

47 valsts autoceļu posmos iestājies šķīdonis un ieviesti transporta masas ierobežojumi

Atkušņa rezultātā jau 47 valsts autoceļu posmos ir iestājies šķīdonis un ir ieviesti transporta masas ierobežojumi. Visvairāk tādu posmu ir Saldus un Dobeles apkārtnē, attiecīgi 15 un 12 posmi. Kā vēsta VSIA “Latvijas Valsts ceļi”, patlaban šķīdonis pārsvarā skāris Kurzemi un Zemgali, taču, turpinoties atkusnim, šādu posmu skaits palielināsies un šķīdonis iestāsies arī citos valsts reģionos.

Lasīt vairāk...

Levits: Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Baltijas valstis un Polija lielā mērā veido Eiropas un NATO darba kārtību

Latvija, Lietuva, Igaunija un Polija kopš pērnā gada 24.februāra lielā mērā veido Eiropas un NATO darba kārtību attiecībā pret Krievijas agresiju Ukrainā, jo Baltijas valstis un Polija vislabāk saprot, kurā pusē ir taisnība, trešdien preses konferencē pēc tikšanās ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Lasīt vairāk...

No skolas sola uz trenažieru zāli! Treneri aicina jauniešus apgūt treniņpratību

Skaisti veidots augums arī pusaudžiem kļūst par kāroto “burkānu” un liek sevi pašdisciplinēt sportam, uzsākot apmeklēt trenažieru zāli. Diemžēl ne katrs to dara pareizi un ne visi zina, kā pareizi lietot trenažieru zāles aprīkojumu. Pašdarbība trenažieru zālē ne tikai traucē sasniegt iecerēto rezultātu, bet, nepareizi trenējoties, ir lielāks risks gūt dažādas traumas. Pat ar internetā noskatītām videopamācībām te līdzēts nebūs.

Lasīt vairāk...

Vērtīgā minerālviela magnijs – kāpēc tik svarīgs cilvēka veselībai?

Magnijs ir viena no svarīgākajām minerālvielām cilvēka veselībai, un tam ir būtiska loma vairāk nekā 300 dažādu organisma funkciju nodrošināšanā. Ja magnija līmenis organismā nav pietiekams, iespējams piedzīvot nopietnus veselības traucējumus, tāpēc šai gadījumā magniju nepieciešams uzņemt papildus. Kādas ir magnija funkcijas organismā, kas vecina tā deficītu un ko svarīgi ņemt vērā, lietojot magnija preparātus?

Lasīt vairāk...

LVC: Ceļu būvdarbu iepirkumos konkurence kopš 2018.gada dubultojusies

Kopš 2018.gada konkurence VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) ceļu būvdarbu iepirkumos ir dubultojusies. Konkurence pieaug gadu no gada – ja 2018.gadā bija vidēji 2,11 pretendenti vienā iepirkumā, tad 2022.gada tie bija jau 4,07 pretendenti. Konkurence pieaug arī tiltu būvdarbu iepirkumos un ir gandrīz dubultojusies kopš 2018.gada – no 1,77 pretendenta līdz 2,78 pretendentiem 2022.gadā, informēja LVC Komunikācijas daļā.

Lasīt vairāk...

Kas jāņem vērā, iegādājoties zemi privātmājas būvniecībai?

Tuvojoties pavasarim, Latvijā ierasti palielinās interese par zemes iegādi privātmājas būvniecībai, un šī gada siltās ziemas ietekmē, interese par zemes iegādei varētu palielināties jau februārī. Lai gan nereti iedzīvotāji zemes gabalu iegādājas par saviem līdzekļiem un bankas finansējumu piesaista tikai mājas būvniecībai, piemērotas zemes iegāde ir atbildīgs lēmums un pirms darījuma noslēgšanas ir svarīgi noskaidrot vairākus būtiskus jautājumus.

Lasīt vairāk...

"Latio": Pērn mājokļu tirgus piedzīvojis būtiskas pārmaiņas

Šā brīža ekonomiskā situācija daudziem liek pārvērtēt savus izdevumus. Tas ievērojami ietekmē arī nekustamā īpašuma tirgu – janvārī novērota zemākā aktivitāte pēdējo divu gadu laikā gan kopējo darījumu skaita, gan intereses ziņā. Ņemot vērā, ka mājokļa iegāde ir nopietns lēmums, vairums potenciālo pircēju joprojām ieņem nogaidošu pozīciju, sekojot līdzi banku kredītpolitikai, Euribor likmes izmaiņām un tirgū pieejamo īpašumu piedāvājumu opcijām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.