Menu
 

Pirmdiena, 13 Februāris 2023

Hiperinflācija, būvniecība un apdrošināšana – kāda ir situācija?

2022.gads ieies vēsturē ar rekordaugsto inflācijas līmeni, kas pārspēj pat 2008. gada straujo cenu kāpumu. Nepārprotami sadārdzinājumu izjūt ikviens no mums, tomēr neapskaužamā situācijā ir nokļuvuši būvuzņēmumi, kam izejvielu izmaksas pēdējā gada laikā ir vairākkārtīgi pieaugušas un noslēgtajos būvprojektu līgumos par šādām summām vairs nav iespējams iekļauties. Šobrīd Ekonomikas ministrija jau ir ieviesusi obligātu būvniecības līgumu indeksāciju, tomēr lielai daļai šobrīd aktīvo būvprojektu šāda indeksācijas atruna līgumā nav iekļauta.

Lasīt vairāk...

Valsts policija Ķekavas novadā uziet lielu daudzumu zagtu automašīnu detaļu, munīciju un alkoholu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes policisti, izsekojot kādu automašīnas “BMW” zagli, nonāca privātmājas teritorijā Ķekavas novadā, kur atrada gan zagto automašīnu, gan lērumu zagtu spēkratu detaļu. Tika noskaidrots, ka atrastās automašīnu detaļas ir no vēl sešām zagtām automašīnām. Turpat tika atrasta un atsavināta arī šaujamieroču munīcija. Aizdomās par noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu tajā pašā naktī privātmājas teritorijā tika aizturēts kāds vīrietis.

Lasīt vairāk...

Kas ir meteojutīgums un kā parūpēties par savu sirdi? Skaidro farmaceite

Aukstums un laikapstākļu maiņas, kādas pieredzam šoziem, liek sirdij strādāt vairāk kā parasti, kas savukārt var atstāt iespaidu uz sirds veselību. Turklāt piedomāt der ne tikai tiem, kuri sirgst ar sirds un asinsvadu slimībām un visvairāk reaģē uz dažādām klimatiskajām pārmaiņām. Kas ir meteojutīgums, kā laikapstākļi ietekmē sirds veselību un kā rīkoties, lai to pasargātu?

Lasīt vairāk...

Receptes mīlētāju svētkiem

Gribi pārsteigt mīļoto ar gardu ēdienu? Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls “Elvi” kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā vegāniska gratēna un sulīgas burkānkūkas recepti Valentīndienas vakariņām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.