Menu
 

Trešdiena, 28 Aprīlis 2021

Pēteris Strautiņš: Pircēju nepacietības vilnis palīdz veikaliem

Mazumtirdzniecības apgrozījums martā sasniedza vienu no visu laiku lielākajiem kāpumiem mēneša griezumā – salīdzinājumā ar februāri tas pieauga par 6,9%. Panākts arī diezgan cienījams gada kāpums 3,2% apmērā. Aprīlī tas būs vēl ievērojami lielāks, visdrīzāk padsmitos procentu mērāms, jo tieši šajā mēnesī pērn pandēmijas pirmais vilnis ekonomikā izpaudās visskarbāk. Taču jau maijā gada pieaugums tirdzniecībā būs daudz mazāks, jo pērn krīze tirdzniecībā bija skaudra, bet īsa.

Lasīt vairāk...

Ādažu un Carnikavas novadu iedzīvotājus aicina piedalīties publiskajā apspriešanā par jaunā, apvienotā novada attīstību

Publiskajai apspriešanai nodota Ādažu novada Attīstības programma 2021.-2027.gadam, aktualizētā Ādažu novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģija 2013.-2037.gadam un šo abu dokumentu īstenošanas iespējamās ietekmes uz vidi novērtējums – Vides pārskats. Publiskās apspriešanas laikā ikvienam iedzīvotājam, uzņēmumam vai iestādei ir iespēja iepazīties ar sagatavotajiem dokumentiem un izteikt savus priekšlikumus to labošanai vai papildināšanai.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Pēc divu mēnešu pārtraukuma mazumtirdzniecība atgriezusies pie pozitīvas izaugsmes

Neskatoties uz Covid-19 pandēmijas otro vilni, daudziem ierobežojumiem ekonomikā un bezdarba pieaugumu, iekšējais patēriņš Latvijā un pieprasījums mazumtirdzniecībā joprojām ir spēcīgs. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, martā mazumtirdzniecība pēc divu mēnešu pārtraukuma ir atgriezusies pie pozitīvas gada izaugsmes un salīdzinājumā ar 2020. gada martu mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā ir audzis par 3,2 %.

Lasīt vairāk...

Otrdien Latvijā reģistrēti 967 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, mirušas astoņas inficētas personas (papildināta)

Otrdien Latvijā veikti 18 698 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 967 jauni inficēšanās gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Tas ir lielākais saslimušo skaits vienā dienā kopš februāra nogales. Izmeklējumu pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 5,2 %.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.