Menu
 

Pirmdiena, 29 Novembris 2021

EM: Oktobrī tirdzniecības ierobežojumi ietekmējuši mazumtirdzniecības apgrozījumu

Oktobrī mazumtirdzniecības apgrozījumu ietekmēja stingrāki drošības nosacījumi tirdzniecības vietās. Jaunie nosacījumi stājās spēkā ar 21.oktobri un to mērķis bija būtiski mazināt cilvēku pulcēšanos un kontaktēšanos sabiedriskās vietās, norādīja Ekonomikas ministrijas (EM) Analītikas dienesta analītiķe Vita Skuja. Oktobrī mazumtirdzniecības apgrozījums kritās par 3,4%, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada oktobri (neizlīdzināti dati salīdzināmajās cenās).

Lasīt vairāk...

Aizvadītajā nedēļā Latvijā par 9% pieaudzis jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits

Aizvadītajā nedēļā – no 22.līdz 28.novembrim – jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 9%. Pēdējās septiņās dienās par 16% samazinājies  stacionēto pacientu skaits, un vidēji dienā slimnīcās nonāk 76 cilvēki, informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) aprēķini. Arī pacienti ar smagu slimības gaitu samazinājās par 10%.

Lasīt vairāk...

CSP: Oktobrī mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājies par 2,3 %

2021.gada oktobrī, salīdzinot ar 2020. gada oktobri, mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājies par 2,3 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 0,1 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 5,7 %, autodegvielas – palielinājās par 1,4 %.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.