Menu
 

Ceturtdiena, 07 Jūlijs 2022

Džonsons paziņojis par demisiju

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons ceturtdien paziņojis par atkāpšanos no Konservatīvās partijas līdera amata, kas nozīmē arī premjerministra amata zaudēšanu. Taču 58 gadus vecais Džonsons turpinās pildīt premjera pienākumus, līdz tiks ievēlēts jaunais toriju līderis.

Lasīt vairāk...

Linkaits: Latvijai ir visas iespējas nostiprināt savu pozīciju kā nozīmīgam Ziemeļeiropas aviācijas centram

Īstenojot iecerētos attīstības plānus lidostas “Rīga” teritorijā, Latvijai un Rīgai ir visas iespējas nostiprināt savu pozīciju kā nozīmīgam Ziemeļeiropas aviācijas centram – tā ceturtdien, 7.jūlijā, atklājot “Rīgas aviācijas forumu 2022”, pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits, informē ministra padomniece komunikācijas jautājumos Baiba Ābelniece.

Lasīt vairāk...

Vienojas par jaunu pieeju veselības nozares digitalizācijā

7.jūlijā Digitālās veselības dienai veltītā seminārā Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā Veselības ministrija (VM), Nacionālais veselības dienests, veselības aprūpes nozares profesionālās organizācijas, vadošās ārstniecības iestāžu un pacientu organizācijas, kā arī IT jomas organizācijas vienojās par jaunu pieeju veselības nozares digitalizācijā ar modernu risinājumu palīdzību padarot pacientiem ārstniecību un veselības aprūpi pieejamāku, savukārt ārstniecības personālam un veselības nozares darbiniekiem atvieglojot darbu, informē VM.

Lasīt vairāk...

Tirdzniecības un rūpniecības kamera aicina uzņēmējus turpināt atbalstīt Ukrainas tautu karā pret Krieviju

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība "Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera" (LTRK) ir organizējusi un turpina īstenot dažādas ziedojumu vākšanas kampaņas Ukrainas atbalstam, vienlaikus aicinot Latvijas uzņēmējus un sabiedrību turpināt ziedot un palīdzēt ukraiņiem cīņā pret Krievijas militāro agresiju Ukrainā.

Lasīt vairāk...

"Es Oskara laivā iesēžos", un kur man atkal siļķes dos

Vasara, neapšaubāmi, ir labākais laiks, kad Latvijas piekrastē apvienot patīkamo ar lietderīgo. Izstaigājot Lībiešu krastu un apbrīnojot noskaloto Kolkasragu, ceļu tālāk vēlams mērot uz Ventspili, kas sevi pozicionē kā pilsētu ar rītdienu. Te, Piejūras brīvdabas muzejā, kā uz delnas izlikta Latvijas zvejniecības vēsture un Oskara laiva sadzīvo ar lielāko enkuru kolekciju Baltijas jūras austrumu krastā. Kurzemes piekraste vienmēr spējusi pārsteigt – tā ir tuvāk Vakareiropai, un tepat pāri jūrai ir arī skandināviskā Gotlande. Kad no Pāvilostas uz Slīti vēl kursēja sirmā zviedru kapteiņa vadītais kuģītis "Madammen", šķita, ka Visbija tepat vien ir – kā ar roku aizsniedzama. Tā teikt, uzsākuši dziesmu, līdz popūrijam nemaz netikām.

Lasīt vairāk...

Covid-19 izplatība Latvijā turpina pieaugt

Aizvadītāja diennaktī Covid-19 kumulatīvais rādītājs diennakts laikā palielinājās no 302,4 līdz 316,4 uz 100 000 iedzīvotāju, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Pēdējo reizi kumulatīvais rādītājs virs 300 bija 5.maijā, kad 14 dienu kumulatīvais rādītājs bija 304,7.

Lasīt vairāk...

Līgatnes dabas takās atklāta vāveru rezidence

Līgatnes dabas taku kuplastes - Čita, Tomiņa un Rižiks - ir pārcēlušās uz jaunu mītni - nesen uzcelto Vāveru māju. Jaunuzceltā māja atrodas apmeklētāju pastaigu maršruta sākumā, tādēļ turpmāk vāveres būs pirmie dzīvnieki, kas sagaidīs apmeklētājus. Jaunajā mītnē vāverēm ir pieejama daudzveidīga dzīves telpa ar dabīgiem augiem, kāpelēšanas iespējām, ko tās īpaši novērtē, kā arī vairākas slēptuves un dobumi, kuros vāveres iekārtojušas savas migas, stāsta Dabas aizsardzības pārvaldes Līgatnes dabas taku dabas izglītības darba speciālists Valters Kinna.

Lasīt vairāk...

Sārts: Vairāk nekā mēnesi Latvija ir pakļauta intensīvam kiberuzbrukumam no Krievijas

Vairāk nekā mēnesi Latvija ir pakļauta intensīvam kiberuzbrukumam no Krievijas, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra "Stratcom" vadītājs Jānis Sārts. Viņš atzīmēja, ka tas ir palicis teju nemanīts, jo Latvijas kiberinfrastruktūra ir parādījusi ievērojamu noturību, stājoties pretim pretiniekam.

Lasīt vairāk...

Par Baltvilka balvas starptautisko laureātu kļuvis Juhani Pitseps; noskaidroti pretendenti citās kategorijās

Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome (LBJLP) gatavojas Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas sarīkojumiem, kas notiks 24.jūlijā. Kā katru gadu, tiks svinēta ievērojamā dabas dzejnieka un bērnu kultūras atbalstītāja Jāņa Baltvilka dzimšanas diena, jau 18.reizi pasniedzot viņa vārdā nosaukto valsts nozīmes balvu bērnu literatūrā. Turpinās daudzu gadu sekmīga sadarbība ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju, Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju, AS “Latvijas Valsts meži”, Rīgas domi, Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB), kā arī informatīvajiem atbalstītājiem, informē LBJLP pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Augstākās izglītības reputācija sabiedrībā kopumā pieaug, bet jauniešu vidū samazinās

Laikā, kad skolās un universitātēs noritēja izlaidumu maratons, pētījumu un konsultāciju kompānijas "Kantar" eksperti apkopoja augstāko izglītības iestāžu reputācijas 2022.gada pētījuma rezultātus un noskaidroja, kā augstākās izglītības jomas reputāciju vērtē Latvijas iedzīvotāji un jo īpaši jaunieši, kāds sabiedrības īpatsvars tuvāko trīs gadu laikā plāno iegūt pirmo vai nākamo augstāko izglītību, kā arī to, cik par augstākās izglītības apguvi iedzīvotāji būtu gatavi maksāt, informē "Kantar".

Lasīt vairāk...

Aptauja: Krievijas rīcību Ukrainā nosoda 40% krievvalodīgo, vairums no tiem ir pret pieminekļa nojaukšanu Uzvaras parkā

No ģimenē krieviski runājošajiem Latvijas iedzīvotājiem lielākā daļa jeb 40% nosoda Krievijas rīcību Ukrainā, bet vairākums no viņiem - 60% - neatbalsta Uzvaras parka pieminekļa nojaukšanu, liecina pētījumu centra SKDS pēc sabiedrisko mediju portālu "lsm.lv" un "rus.lsm.lv" pasūtījuma veiktā aptauja.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.