Menu
 

Pirmdiena, 01 Marts 2021

Koalīcija konceptuāli vienojusies par 200 eiro vienreizējo pabalstu pensionāriem un personām ar invaliditāti

Valdību veidojošo partiju koalīcijas Sadarbības padomes sēdē pirmdien vienojās un konceptuāli atbalstīja labklājības ministres priekšlikumu izmaksāt 200 eiro vienreizēju pabalstu visiem Latvijā dzīvojošiem senioriem un personām ar invaliditāti, lai mazinātu Covid-19 infekcijas izplatības radīto negatīvo ietekmi un spriedzi. Atbalstu saņems arī personas, kas zaudējušas apgādnieku un īpašās kopšanas pabalsta saņēmēji par bērniem un pilngadīgām personām, informēja Labklājības ministrijā.

Lasīt vairāk...

Ekonomiste: Algu pieaugums satraucoši augsts vēl pirms ekonomikas atveseļošanās

Pandēmijas gadā algu kāpums bija vien nedaudz lēnāks nekā 2019.gadā. Pēc CSP datiem, vidējā darba samaksa par pilnas slodzes darbu 2020.gadā palielinājās par 6,2%. Ceturtajā ceturksnī bruto alga bija 1188 eiro jeb par 6,7% lielāka nekā gadu iepriekš. Savukārt alga pēc nodokļu nomaksas gada nogalē sasniedza 871 eiro – kāpums par 52 eiro. Ņemot vērā, ka patēriņa cenās bija vērojams neliels kritums (-0,6%), strādājošo pirktspēja auga pat straujāk nekā pirms vīrusa gadā. Sākot no decembra, algu kāpumu palīdz noturēt arī valsts izmaksātās algu subsīdijas.

Lasīt vairāk...

Latvijas dāmu izlases kandidāšu skaitā astoņas Stopiņu un divas Salaspils handbolistes

  • Publicēts Sports

Nesen atjaunotā Latvijas dāmu handbola izlase aizvadītajā nedēļas nogalē devās uz pirmo sabraukumu, lai gatavotos 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, kas sāksies jau aprīlī. Māra Cibuļska un Ivitas Asares trenētās izlases paplašinātajā 39 kandidāšu sarakstā iekļautas astoņas Stopiņu NHK un divas Salaspils sporta skolas komandas spēlētājas.

Lasīt vairāk...

ZVA: Neuzķeries mītiem par vakcīnām pret Covid-19!

Līdz šim Latvijā reģistrētas trīs vakcīnas pret Covid-19, bet vairāk kā 200 vakcīnas vēl ir izstrādes stadijā. Kā iespējams, ka nepilna gada laikā izstrādātās vakcīnas ir pietiekami drošas un efektīvas lietošanai? Zāļu valsts aģentūra (ZVA) sniedz uz zinātniskiem pierādījumiem balstītu informāciju, lai kliedētu izplatītākos 12 mītus par reģistrēto vakcīnu pret Covid-19 drošumu, sastāvu un iedarbīgumu.

Lasīt vairāk...

CSP: Pērn vidējā bruto alga bija 1143 eiro mēnesī; visstraujāk darba samaksa pieaugusi Pierīgā

2020.gadā mēneša vidējā darba samaksa valstī par pilnas slodzes darbu pirms nodokļu nomaksas bija 1143 eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Salīdzinot ar 2019. gadu, vidējā mēneša alga palielinājās par 66 eiro jeb 6,2 %, bet samaksa par vienu nostrādāto stundu pirms nodokļu nomaksas – par 6,6 % (no 7,47 līdz 7,97 eiro).

Lasīt vairāk...

SPKC: Nedrīkstam ļaut Covid-19 trešajam vilnim Latvijā ieskrieties

Ar Covid-19 inficēto cilvēku skaits Latvijā turpina pakāpeniski samazināties – aizvadītajā nedēļā fiksēti kopumā 4667 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, salīdzinot ar 4813 jauniem gadījumiem pirms septiņām dienām, un saslimstība ir samazinājusies par 3%. Latvijas sabiedrībai kopīgiem spēkiem ir jādara viss, lai neļautu saslimstības trešajam vilnim ieskrieties un nepieciešams saslimstības līkni mazināt jau tagad.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada pašvaldība plāno ņemt aizņēmumu veloceliņa izbūvei gar autoceļu A7

Lai pretendētu uz Valsts kases kredīta pieejamību, Ķekavas novada pašvaldība iesniegusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) investīciju projekta pieteikumu par gājēju ceļa un veloceliņa izbūvi gar autoceļu A7 Ķekavā posmā no Rīgas ielas 1a Vimbukrogā līdz mājām “Annužas”  Alejās. Kā informēja novada domē, pēc VARAM pozitīva atzinuma saņemšanas Ķekavas novada pašvaldība lūgs Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomei atļauju aizņēmuma saņemšanai vairāk nekā 93 000 eiro apmērā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.