Menu
 

Svētdiena, 18 Jūlijs 2021

Blūms Siguldā izcīna uzvaru "VeloExpress" Latvijas čempionātā MTB olimpiskajā krosā

  • Publicēts Sports

Siguldā lieliskā atmosfērā aizvadīts “VeloExpress” Latvijas un Lietuvas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) olimpiskajā krosā (XCO). Vīru elitē par absolūto uzvarētāju kļuva cēsinieks Mārtiņš Blūms, bet dāmām nepārspēta izrādījās lietuviete Kataržina Sosna, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā. Kopumā 20 vecuma un meistarības grupās startēja ap 200 dalībnieku.

Lasīt vairāk...

Kondicionieris var būt arī nedraugs...

Dažādi par un pret lielākoties ir zināmi, tomēr šajās karstajās nedēļās strādāt ir daudz vieglāk un arī atpūtai veldzi nereti meklējam gaisa kondicioniera atvēsinātās telpās vai automašīnā. Pārlūkosim, kāpēc tik populāro vēsāka gaisa radīšanas ierīci izmantojot neapdomīgi, tā var radīt ne mazums veselības problēmu. Pats galvenais – ja gaisa temperatūra telpā, kur darbojas kondicionieris, un ārpus tās būtiski atšķiras, tas izraisa strauju organisma temperatūras maiņu, kas novājina cilvēka imunitāti un provocē saaukstēšanos.

Lasīt vairāk...

Pieci noderīgi padomi, ja esi aizmirsis iepriekš apgūtu svešvalodu

Daudzi no mums skolas gados mācījušies vācu, angļu, franču vai citas svešvalodas. Diemžēl, valodu aktīvi nelietojot praksē, laika gaitā šīs zināšanas no mūsu prāta arvien izbalo. Ja pagājuši jau vairāki gadi, iespējams, ir sajūta, ka agrāk diezgan labi pārvaldītajā svešvalodā vairs nevaram pateikt ne vārda. Vai tiešām valodas zināšanas zudušas uz neatgriešanos un ko darīt, lai tās iespējami efektīvi atsvaidzinātu, ar noderīgiem padomiem dalās valodu centra “Berlitz” speciālisti.

Lasīt vairāk...

Kā rīkoties insektu kodumu, pārkaršanas un citās vasarai raksturīgās situācijās. Pediatres ieteikumi vecākiem

Vasara ir gadalaiks, kad ģimenes ar bērniem biežāk dodas dažādos izbraucienos, atpūšas pie dabas, kā arī vienkārši kopā bauda brīvdienas un jauko laiku. Taču vasara ir ari laiks, kad jāuzmanās no pārkaršanas, insektu kodumiem, pārlieku ilgas dzīvošanās ūdenī, kā arī jāpievērš pastiprināta uzmanība pietiekamai dzeramā ūdens uzņemšanai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.