Menu
 

Otrdiena, 14 Februāris 2023

Pirmsskolas iestāde: Latvijā un Igaunijā privāto bērnudārzu izmaksas līdzīgas; Lietuvā atbalsts mazāks

Privāto pirmsskolas izglītības iestāžu maksa Latvijā ir līdzvērtīga Igaunijai, savukārt Lietuvā vecāki par privātajiem bērnudārziem maksā nedaudz mazāk. Tomēr, salīdzinot izmaksas visu trīs Baltijas valstu galvaspilsētās, Rīgā pieejams vislielākais pašvaldību līdzfinansējuma apjoms šajā jomā, kas vērtējams pozitīvi, jo tieši Latvijas galvaspilsētā ir viens no visaugstākajiem dzīves dārdzības līmeņiem, informē privātās pirmsskolas izglītības iestādes "Ketes māja" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

VVD atceļ licenci derīgo izrakteņu ieguvei smilts atradnē Ropažu novadā

Valsts vides dienests (VVD) smilts atradnē “Jaundravnieki” Ropažu novadā atklājis vairākus būtiskus pārkāpumus, par kuriem februāra sākumā SIA “Viedā zeme” atcelta derīgo izrakteņu ieguves licence. Uzņēmums veicis derīgo izrakteņu ieguvi ārpus licences laukuma robežas, nav veicis atbilstošu derīgo izrakteņu uzskaiti, kā arī teritorijā ievedis un apracis dažāda veida atkritumus, informē VVD.

Lasīt vairāk...

Kā sirdi ietekmē emocijas

Kultūrā sirds tiek saistīta gan ar mīlestības tēmu, gan dažādām citām spēcīgām jūtām. Par sirds veselības rādītājiem tiek plaši runāts, taču vai zinām, kāda ir emociju ietekme uz sirds veselību? Par to, kā emocijas ietekmē mūsu sirds veselību un kas ikvienam jāzina par sirds slimību profilaksi, stāsta "Benu" aptiekas piesaistītā eksperte, "Veselības centra 4" filiāles "Valdlauči" kardioloģe Dr. Anna Labuce un "Benu" aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.

Lasīt vairāk...

Salaspilieti notiesā par draudēšanu ar pistoli policistiem

Rīgas rajona tiesas tiesnese Ilona Ozoliņa-Kļaviņa četru stundu laikā izskatīja krimināllietu, kurā par uzbrukumu Salaspils novada pašvaldības policijas darbiniekiem apsūdzēts Vitālijs Š. Lai arī apsūdzētais savu vainu atzina pilnībā un izdarīto teicās nožēlojam, tiesas spriedums bija bargs – brīvības atņemšana uz pusotru gadu. Spriedums spēkā vēl nav stājies, to iespējams pārsūdzēt.

Lasīt vairāk...

Grupa "Ducele" piecgades koncerttūrē uzstāsies arī Piņķos un Ulbrokā

Ekoloģiskās mūzikas orķestris "Ducele" dosies piecgades koncerttūrē, viesojoties Piņķos, Vecpiebalgā, Ulbrokā, Vilcē, Kuldīgā, Pļaviņās un Riebiņos. "Ducele" sola jautrību caur dziesmām un jokiem pašiem par sevi. Tāpat tūres ietvaros jaunās skaņās izskanēs latviešu trimdas mūziķu grupas "Trīs no Pārdaugavas" dziesmas, kas priecēja un arī satrauca trimdas latviešus 20.gadsimta 70. un 80.gados, informē "Duceles" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

"Maxima" veikalos pieprasījums pēc Latvijas ražotāju piena produktiem audzis par 60%

Nedēļu pēc iniciatīvas "Latvijas pienam būs būt!" uzsākšanas un Latvijā ražoto piena produktu cenu samazināšanas pieprasījums pēc pašmāju piena produktiem "Maxima Latvija" veikalos vidēji pieaudzis par 60%. Būtiskākais pieprasījuma pieaugums nedēļas laikā novērots tādās produktu kategorijās kā piens (76%), biezpiens (66%) un sviests, pēc kura pieprasījums pat trīskāršojies, informē uzņēmumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.