Menu
 

Trešdiena, 14 Septembris 2022

Saeimas Aizsardzības komisija atbalsta ieroču atļauju anulēšanu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem un ieceri mainīt termiņuzturēšanās atļauju pagarināšanas kārtību

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien pirmajā lasījumā  atbalstīja grozījumus Ieroču aprites likumā. Tie paredz no 2023.gada 1.jūnija uz nenoteiktu laiku anulēt izsniegtās ieroču atļaujas Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, kuri saņēmuši pastāvīgās uzturēšanās atļaujas Latvijā. Tāpat plānots noteikt, ka Latvijas nepilsoņiem nebūs tiesības iegādāties, glabāt, nēsāt un pārvadāt medību un sporta ieročus, vēsta Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Cūku mēris atgriežas Latvijā: simtiem beigtu mežacūku mežos, labības laukos un siena pļavās

Šis gads sēņotājiem, ogotājiem un ražas novācējiem izvēršas ļoti netipisks. Iespēja, ka sēņojot, ogojot, skrienot pa mežu, kuļot labību vai arī novācot kartupeļus no lauka, ieraudzīsiet beigtu mežacūku, ir ārkārtīgi liela. Šogad būtībā katru dienu Pārtikas un veterinārais dienests saņem informāciju par vismaz vienu beigtas mežacūkas atrašanas gadījumu. Tas viss ir rezultāts jaunajam Āfrikas cūku mēra uzliesmojumam, kura cēlonis ir mežacūku populācijas palielināšanās Latvijā.

Lasīt vairāk...

Hematoloģe: Slimība, kurā nevar palikt viens

Jau pāris gadu galvenais veselības aprūpes izaicinājums visā pasaulē ir Covid-19, taču arī citas problēmas nekur nav pazudušas. Onkohematoloģija – dažādas ļaundabīgas asins saslimšanas, ko tautā vienkāršoti dēvē par asins vēzi – nav izņēmums. Diemžēl onkoloģisko asins saslimšanu diagnostikai un ārstēšanai Latvijā ļoti trūkst pietiekama finansējuma, lai varētu strādāt ja ne Eiropas, tad vismaz Baltijas līmenī. Tāpēc īpaši svarīga ir pašu pacientu atbildība pret savu veselību, profilaktiski apmeklējot ārstu vai vismaz savlaicīgi vēršoties pēc palīdzības, ja radusies kāda problēma, un nevilcinot laiku.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.