Menu
 

Ceturtdiena, 28 Oktobris 2021

Komandantstundas laikā medicīnisko palīdzību klātienē iespējams saņemt arī Ādažos un Jūrmalā

Ja cilvēkam strauji pasliktinās veselība komandantstundā pēc plkst. 20.00, iespēju, kā ātri saņemt palīdzību, nav daudz. Var izsaukt NMPD vai doties uz uzņemšanu, kur, visticamāk, nāksies gaidīt garā rindā. Pierīgā medicīnisko palīdzību komandantstundas laikā līdz pat plkst. 23.00 iespējams saņemt arī “1 min. klīnikā”, kas atrodas pie Jūrmalas šosejas, kā arī Ādažos pie Tallinas šosejas un ir pirmais ātrās apkalpošanas klīniku tīkls valstī.

Lasīt vairāk...

200-500 eiro par kvadrātmetru jeb Energoefektivitātes (ne)iespējamā misija

No visiem Latvijas mājokļiem aptuveni miljons jeb 69% atrodas daudzdzīvokļu dzīvojamos namos. Kā rāda statistika, 45% daudzdzīvokļu dzīvojamo māju ir uzbūvētas līdz 1941. gadam, savukārt laikā no 1961. līdz 1992. gadam – 53%. Turklāt atsevišķas ēkas ir pat tādā tehniskā stāvoklī, ka tajās pat neatmaksājas veikt papildu investīcijas energoefektivitātes pasākumos – lētāk būtu uzbūvēt jaunu dzīvojamo namu nekā veikt renovācijas darbus.

Lasīt vairāk...

Siguldas novada iedzīvotāji pārstrādei nodevuši vairāk nekā 11 tonnu elektrotehnikas

  • Publicēts Vide

Latvijas Zaļā punkta, SIA “Eco Baltia vide” un SIA “Jumis” īstenotās kampaņas “Viegla šķirošanās” trešajā posmā, kura laikā elektrotehnikas savākšana bez maksas tika nodrošināta no mājsaimniecībām un uzņēmumiem, Siguldas pilsētā un tuvējos pagastos dalībai pieteicās 69 iedzīvotāji, pārstrādei kopā nododot gandrīz 10 tonnas iekārtu. Mālpils pagastā dalībai pieteicās deviņi iedzīvotāji, pārstrādei nododot vairāk nekā vienu tonnu iekārtu, liecina informācija novada pašvaldības vietnē.

Lasīt vairāk...

Saeimas atbalsta priekšlikumu noteikt kriminālatbildību par viltota Covid-19 sertifikāta iegādāšanos un izmantošanu

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus, ar kuriem paredzēts noteikt kriminālatbildību par viltota sadarbspējīga vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikāta iegādāšanos. Tāpat iecerēts noteikt kriminālatbildību par citai personai izsniegta sadarbspējīga sertifikāta izmantošanu, informēja Saeimas preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Trešdien saņemta informācija par 64 mirušām ar Covid-19 inficētām personām, reģistrēti 2919 jauni inficēšanās gadījumi

Trešdien saņemta informācija par 64 mirušām ar Covid-19 inficētām personām, kas ir lielākais upuru skaits vienas dienas laikā kopš pandēmijas sākuma. Viena persona bijusi vecuma grupā no 30 līdz 40 gadiem, trīs – no 40 līdz 50 gadiem, divas – grupā no 50 līdz 60 gadiem, sešpadsmit – grupā no 60 līdz 70 gadiem, trīspadsmit – grupā no 70 līdz 80 gadiem, divdesmit trīs – grupā no 80 līdz 90 gadiem un sešas – vecuma grupā no 90 līdz 99 gadiem. Kopējais no slimības mirušo cilvēku skaits sasniedzis 3173.

Lasīt vairāk...

Visaugstākais pilnībā pret Covid-19 vakcinēto senioru īpatsvars ir Vidzemē un Pierīgā

Starp reģioniem visaugstākais pilnībā pret Covid-19 vakcinēto senioru vecumā no 60 gadiem īpatsvars ir Vidzemē, kur vakcinēti 63 % šīs vecuma grupas iedzīvotāju, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Pierīgā ir otrs augstākais rādītājs – 60 %, seko Kurzeme (56 %) un Zemgale (55 %). Vidēji valstī ir 54 % vakcinēto senioru, bet Latgalē – 39 %.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.