Menu
 

Svētdiena, 31 Oktobris 2021

Aptauja Ogrē. Kā stingrie ierobežojumi ietekmējuši jūsu ikdienu?

Pēc mēnesi ilgā “lokdauna” un komandantstundas ievērošanas nakts stundās stingri ierobežojumi ”vienā vai otrā formā” varētu turpināties pret Covid-19 nevakcinētiem cilvēkiem, pieļāvis premjers Krišjānis Kariņš (JV). Vēl esot pāragri teikt, vai novembra vidū varēs sākt atteikties no pašlaik ieviestajiem stingrajiem ierobežojumiem. Pašlaik aktuāls esot jautājums, kāds pēc “lokdauna” tiks atjaunots tā sauktais zaļais režīms. Nevar mūžīgi sēdēt ierobežojumos, kas aptur ekonomiku un liek aizņemties finanses, kuras vēlāk būs jāatdod, pavēstījis premjers.

Lasīt vairāk...

Vēdināt, nemērcēt, mazgāt ar rokām? Kā pareizi kopt vilnas apģērbu

Izdzirdot vārdu “vilna”, pirmais, kas ienāk prātā, ir vecmammas adītais džemperis vai zeķes, kas, nedaudz kožot, silda rudens un ziemas sezonās. Bet vai zināji, ka vilna ir viens no vecākajiem dabiskajiem materiāliem, kuru cilvēki izmanto jau vairāk nekā 10 000 gadus? Tā ir atjaunojama un bioloģiski pārstrādājama, izturīga un mīksta. Tā var sasildīt spēcīgākajā vējā un arī atvēsināt siltos saules staros. Tomēr nereti cilvēki no vilnas izstrādājumiem izvairās, jo nezina, kā tos pareizi kopt.

Lasīt vairāk...

Cigarešu dūmi ir nopietns risks visiem

Ja tiktu saskaitīts cik daudz cilvēku pasaules vēsturē ir saslimuši un miruši no cigarešu smēķēšanas, tad tās noteikti varētu ierindot cilvēces visu laiku lielāko ienaidnieku saraksta augšgalā. Smēķēšana nekādā gadījumā nav uzskatāma par nevainīgu ieradumu un brīvā laika pavadīšanu. Katra izsmēķētā cigarete ir risks ne vien pašam smēķētājam, bet arī apkārtējiem cilvēkiem. Tostarp, ļoti bieži smēķētājs savu ieradumu uzspiež arī saviem tuviniekiem un arī viņi ir spiesti ieelpot izsmēķētos dūmus. To sauc par pasīvo smēķēšanu, un tā ir tikpat bīstama cilvēka veselībai, kā pati smēķēšana.

Lasīt vairāk...

Ēdieni, ar ko iepriecināt Helovīna svinētājus

Helovīna svinētājiem jau otro gadu izpaliks gan spoku nakts ballīte, gan saldumu vākšana, taču, svētku noskaņu var radīt arī savās mājās un bez skaļām svinībām. Nacionālais  pārtikas mazumtirdzniecības tīkls “Elvi” kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divu Visu svēto dienas priekšvakaram piemērotu ēdienu receptes, kas nodrošinās veselīgu maltīti, turklāt to vizuālais noformējums sevišķi iepriecinās bērnus, kam Helovīni gan spokošanās un jokošanās, gan saldumu dēļ ir sevišķi mīļi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.