Menu
 

Ulbrokas florbolistu pārstāvētā Latvijas junioru izlase pasaules čempionātu sāk ar dramatisku uzvaru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Martins Flouseks, IFF U19 WFC Foto – Martins Flouseks, IFF U19 WFC

Četru “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” kluba spēlētāju pārstāvētā Latvijas junioru izlase ar uzvaru aizraujošā cīņā trešdien Čehijas pilsētā Brno sākusi pasaules U19 čempionātu, kas sākotnēji bija plānots šī gada pavasarī, taču pandēmijas radīto ceļošanas un drošības ierobežojumu tika pārcelts uz rudeni.

Galvenā trenera Aināra Juškēviča vadītās Latvijas komandas 20 spēlētāju sastāvā ir iekļauti Ulbrokas florbola kluba pārstāvji aizsargi Reinis Rudzītis un Rūdolfs Vilmanis, kā arī uzbrucēji Daniels Jānis Anis un Valters Lapiņš.

A grupas pirmajā spēlē Latvijas jauno florbolistu pretinieki bija vienaudži no Slovākijas. Pirmajā trešdaļā latvieši panāca divu vārtu pārsvaru (3:1), otrajā – pat triju (6:3), taču slovāki abas reizes ne tikai atspēlējās, bet, gūstot sešus vārtus pēc kārtas, otrā perioda beigās panāca jau 9:6 savā labā.

Trešajā trešdaļā Latvijas komandai tomēr izdevās parādīt raksturu un veikt iespaidīgu pakaļdzīšanos. Četri goli triju minūšu laikā ļāva atgūt vadību (11:10), un turpinājumā mūsu florbolisti aizvadīja cīņu līdz rezultatīvai uzvarai 14:10.

Četrus vārtus uzvarētāju labā iemeta Andrejs Šķerbergs. Daniels Jānis Anis atzīmējās ar vienu precīzu metienu un vienu rezultatīvi piespēli, vienreiz precīzs bija arī Reinis Rudzītis, bet Valters Lapiņš divreiz rezultatīvi asistēja.

Ceturtdien Latvijas U19 izlase tiksies ar iepriekšējā pasaules čempionāta bronzas laureātiem somiem, bet piektdien – ar pašreizējiem čempioniem, mājiniekiem čehiem.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.