Menu
 

Svētdien Ādažos norisināsies Miera skrējiens

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - adazi.lv Ilustrācija - adazi.lv

Aicinot uz mieru Ukrainā, pasaulē un sevī, svētdien, 20.martā, plkst. 13.00 Ādažos norisināsies “Miera skrējiens”, kurā dalībnieki varēs izvēlēties divas distances – ģimenes distanci “Sirds” (5km) un sporta distanci “Spēks” (15km), informēja Ādažu novada pašvaldībā.

Līgo laukumā Ādažos tiks iedegtas Gaismas lāpas, kas tālāk dosies distancē – ikvienam ir iespēja stiprināt Gaismas lāpu ceļu Miera skrējienā. Gaismas lāpas tiks iedegtas no uguns, kura tās pašas dienas rītā 6.20 tiks iekurta līdz ar pirmajiem Saules stariem, kad Ādažu tradīciju kopa “Ābols”, Carnikavas folkloras kopu “Cēlāji” kopā ar novadniekiem sagaidīs pavasara saulgriežus – svinēs mirkli, kad diena kļūst garāka par nakti un gaisma svin uzvaru pār tumsu. Gaismas uzvara pār tumsu simbolizēs arī Gaismas lāpās, kas Miera skrējienā tiks nestas pa “Sirds” un “Spēka” distancēm, vēsta organizatori.

Distances ikviens varēs izskriet, iziet vai veikt ar velosipēdu. Katrs, kurš dodas trasē – katru noieto soli, izskrieto vai izbraukto kilometru veic par mieru – par mieru Ukrainā, par mieru pasaulē, par mieru sevī. Miera skrējiens ir aicinājums iestāties par mieru, būt līdzās ukraiņu tautai, tajā pašā laikā, tas ir skrējiens, kurā pašiem smelties spēku, kopā būšanas prieku.

Dodoties distancē jāievēro ceļu satiksmes noteikumi. Organizatori aicina dalībniekus ģērbties spilgtā apģērbā, būt laipniem, uzsmaidīt pretimnākošajiem un neatstāt neko aiz sevis dabā.

Pēc pašvaldības ziņām, distanču kartes tiks publicētas dienu pirms pasākuma, 19.martā.  Miera skrējienu rīko Ādažu sporta centrs, sadarbībā ar tradīcijas kopu “Ābols”, riteņbraucēju klubu “Ādaži Velo” un Ādažu novada kultūras centru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.