Menu
 

Ķekavas florbolistiem divas uzvaras, panākums arī Ulbrokai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "PPB Media", "Ķekavas Bulldogs" Foto - "PPB Media", "Ķekavas Bulldogs"

Latvijas florbola virslīgā vīriem divas uzvaras nedēļas nogalē izcīnīja “Ķekavas” komanda, tajā skaitā rekordlielu panākumu pār Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas klubu “SĀC”. Pie trim punktiem tika arī florbola skolas “Masters”/Ulbrokas vienība.

Piektdien ķekavieši sasniedza sezonas rezultativitātes rekordu, ar 18:2 savās mājās sagraujot FBK “SĀC” – vairāk vārtu vienā spēlē šosezon iemetuši tikai Ulbrokas florbolisti (19). Klāvs Jansons nopelnīja septiņus rezultativitātes punktus (4+3), Toms Ķeirāns sešus (5+1). Dienu vēlāk daudz saspringtākā spēlē Kocēnos pret “Rubeni” Ķekavas florbolisti pamanījās atspēlēt triju vārtu deficītu un guva vēl vienu uzvaru 5:4 (Tomam Gredzenam 3+0, Klāvam Jansonam 1+2).

Tikpat aizraujoša izvērsās “Lielvārde/FatPipe” un FS “Masters”/Ulbrokas cīņa, kurā viesi ulbrokieši otrās trešdaļas beigās un trešās sākumā guva četrus vārtus pēc kārtas un nosargāja uzvaru 7:6 (pa diviem vārtiem Edžum Ceriņam, Eduardam Stūrem un Tomam Bitmanim).

Septīto zaudējumu pēc kārtas svētdien piedzīvoja “SĀC” florbolisti, kuri Ādažos ar 5:8 piekāpās “Irlavai” (Dēvidam Osītim 2+1) un vēl vairāk samazināja savas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Turnīra tabulā FS “Masters”/Ulbroka ieņem otro vietu (38 punkti 16 spēlēs) aiz FBK “Valmiera” (41 p. 17 sp.). “Ķekava” ir ceturtajā pozīcijā (35 p. 18 sp.) un “SĀC” priekšpēdējā desmitajā (9 p. 18 sp.). Rezultatīvāko spēlētāju saraksta pirmajā trijniekā ir trīs Pierīgas klubu spēlētāji – Dēvids Osītis (“SĀC”) ar 51 punktu (28+23), Klāvs Jansons (“Ķekava”) ar 49 (26+23) un Matīss Kristiāns Morozovs (FS “Masters”) ar 40 punktiem (29+11).

Latvijas pirmās līgas čempionātā pie divām uzvarām ticis florbola klubs “Saulkalne”, kas Salaspilī vispirms ar 10:7 pārspēja “Rubeni-1” (Kristam Bitenbinderam 6+0, Rihardam Diūram 3+0, Ērikam Akulovam 0+7), bet pēc tam ar 12:9 FK “Valka”/”IGLU” vienību (Raivim Ērentrautam 3+0, Kristianam Rūdolfam Priedem 1+5). Šie panākumi “Saulkalnes” florbolistiem Rietumu grupas tabulā ļāvuši pakāpties uz ceturto vietu (18 punkti 13 spēlēs).

Toties pēdējās vietas grupu tabulās ieņem FBK “SĀC”, kas pēdējā mačā ar 3:21 kapitulēja vairāku Latvijas florbolistu pārstāvētajai “Jogeva SK Tähe”/”Olivia” vienībai no Igaunijas (Ralfam Celmiņam 3+0), kā arī “Ķekavas Bulldogs”, kas ar 3:4 piekāpās “Ogres vilkiem/Lielvārdei” (Endijam Vildem 2+0).

Zaudējumu Latvijas dāmu virslīgas čempionāta spēlē piedzīvoja “FK Ķekava” florbolistes. Spēlē pret “NND/RJTC” komandu otrās trešdaļas vidū rezultāts vēl bija neizšķirts 1:1, bet beigās ķekavietes piekāpās 1:7. Ar astoņām uzvarām 16 spēlēs un 21 punkti viņas Latvijas-Igaunijas līgas tabulā ieņem ceturto vietu, bet Latvijas čempionāta ieskaitē – trešo.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.