Menu
 

Krimuldiete Cauce un siguldiete Zirne labāko desmitniekā Pasaules kausa posmā Kalgari (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Elīza Cauce Elīza Cauce Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Sezonā veiksmīgākās sacensības sestdien aizvadījušas Latvijas kamaniņu braucējas. Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā Kalgari trasē Kanādā Elīza Cauce no Krimuldas ierindojās astotajā vietā, bet siguldiete Ulla Zirne finišēja vienu pozīciju zemāk.

Uz vietām labāko desmitniekā latvietes pieteicās jau pirmajā braucienā – Cauce sasniedza astoto, bet Zirne pat sesto rezultātu. Toties nepaveicās trešajai Latvijas sportistei Kendijai Aparjodei no Saulkrastiem, kura piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Otrie mēģinājumi Latvijas kamaniņu braucējām nebija tik sekmīgi. Elīza ar desmito laiku nosargāja savu astoto vietu, bet Ulla bija trīspadsmitā ātrākā un noslīdēja uz devīto pozīciju. Posma uzvarētājai vācietei Jūlijai Taubicai latvietes zaudēja attiecīgi 0,660 un 0,731 sekundi.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā, kurā līdere ir Natālija Geizenbergere no Vācijas (385 punkti), Cauce ir astotajā (160), Aparjode 11. (131) un Zirne 17.vietā (86 p.).

Pasaules kausa posms Kalgari noslēdzās ar komandu stafetes sacensībām. Ulla Zirne, Kristers Aparjods un divnieks Kristens Putins /Imants Marcinkēvičs ierindojās piektajā vietā aiz Vācijas, ASV, Austrijas un Krievijas. Arī sezonas pirmajā stafetē Latvijas kamaniņu braucēji bija piektie.

Jāatgādina, ka piektdien divnieku ekipāžu un vīru sacensībās veiksmīgākie no Latvijas izlases bija ropažnieks Kristens Putins kopā ar Imantu Marcinkēviču, kuri izcīnīja sesto vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.