Menu
 

Garkalnes jātniece uzvarējusi Latvijas ziemas čempionāta pirmajā posmā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Garkalnes jātniece uzvarējusi Latvijas ziemas čempionāta pirmajā posmā Foto - Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā aizvadīts Latvijas ziemas čempionāta pirmais posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, kurā sportisti sacentās 11 maršrutos dažādās vecuma un meistarības grupās.

Sacensību galvenais bija klasiskais konkūrs ar 130 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku. Tajā piedalījās 23 sportiskie pāri, no kuriem pamatdistanci bez soda punktiem veica pieci. Pārlēkšanā tikai trīs sportisti bija nekļūdīgi un pēc laika rezultāta sadalīja pirmās trīs vietas. Par uzvarētāju kļuva Sintija Semeņkova ar zirgu Clair de Lune no Garkalnes novada jātnieku sporta kluba “Kriķi”. Otrajā vietā Kristīne Egle ar Casquetta (SK “Top Sport”) un trešajā Aleksandrs Šakurovs ar Grietje-G (Rīgas JSK), informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests.

 “Ar savu “kaujas zirgu” Clair de Lune iepriekš lielākās sacensībās startēju 2017. gadā, jo tā īpašnieks Edgars Treibergs uz laiku viņu bija nodevis Lietuvas sportista Kristupa Petraiša rīcībā. Taču decembrī zirgs atgriezās mājās un saimnieks man atļāva ar to atsākt trenēties,” pastāstīja galvenā maršruta uzvarētāja Sintija Semeņkova. “Strādājām diendienā, un jau pirmajā turnīrā, kurā startējām – LJF ziemas sacensībās, iekļuvām godalgoto skaitā, galvenajā maršrutā iegūstot piekto vietu. Divu nedēļu laikā tagad satrenējāmies tā, ka izdevās uzvarēt galvenajā maršrutā, un man pašai ir grūti pat tam noticēt. Ceru, ka veiksies arī sezonas turpinājumā un izdosies izcīnīt labu vietu kopvērtējumā.”

Vēl vienu uzvaru JSK “Kriķi” pārstāve guva 7.maršrutā ar 100 cm augstiem šķēršļiem, kur labākā bija Annija Vārna ar Candy. Savukārt 3.maršrutā 6/7 gadus veciem zirgiem pirmo vietu ieguva Andis Vārna ar High Point VDL no Mārupes novada z/s “Lielceri”.

Latvijas ziemas čempionāta otrais posms plānots 23.un 24.februārī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.