Menu
 

Sestdiena, 04 Februāris 2023

Andris Lāriņš: Gaidot plato

Tirgus dalībnieki gaida, kad centrālo banku procentu likmju kāpums pierims un iestāsies pamiers. Runājot ģeogrāfijas terminos, tiek gaidīts plato (plakankalne), jeb procentu likmju svārstību pierimšana.

Lasīt vairāk...

Florbolistes kvalificējas pasaules čempionātam, Ulbrokas komanda pakāpjas uz otro vietu virslīgas tabulā

  • Publicēts Sports

Nedēļas nogalē Kocēnos norisinājās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs dāmām. Latvijas izlase, kuru pārstāvēja arī divas “FK Ķekava” florbolistes – vārtsardze Kristīne Kirilova un aizsardze Kristiāna Elizabete Krūmiņa, vienu no trim ceļazīmēm uz finālturnīru garantēja jau pirms pēdējās spēles sestdien vakarā pret titulēto Zviedriju. Laukuma saimnieces ar 11:1 pieveica Nīderlandi, ar 17:0 Lielbritāniju un nospēlēja neizšķirti 6:6 ar Vāciju.

Lasīt vairāk...

Kaspars Zakulis: Vai varam tikt galā ar jaunu izaicinājumu – ilgtspējas laikmeta bīstamajiem atkritumiem?

Kā atslogot planētu, taupīt tās resursus un mazināt cilvēku ietekmi uz vidi? Šiem jautājumiem sabiedrības dienaskārtībā ir arvien lielāka nozīme, liekot meklēt jaunas, videi draudzīgas atbildes – atjaunīgas enerģijas ieguves veidus, atkārtoti izmantojamus resursus utt. Kaut arī jaunie paradumi ir vērtīgi, vēl paies diezgan ilgs laiks, līdz mācēsim no tiem gūt maksimālo labumu un tikt galā ar to nestajiem izaicinājumiem. Bet izaicinājumu risināšanai ļoti svarīgi būs sabiedrības paradumi – piemēram, bateriju un citu bīstamo atkritumu šķirošana, kas tiešā veidā ietekmēs arī ražotāju un tirgotāju paradumus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.