Menu
 

Otrdiena, 14 Marts 2023

Kā atbalstu vidusskolēniem izstrādās jaunus mācību risinājumus ķīmijā un bioloģijā

Lai sniegtu atbalstu skolēniem dabaszinību apguvei vidējās izglītības posmā, ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu 650 tūkstošu eiro apmērā izstrādās mācību risinājumus ķīmijas un bioloģijas priekšmetu pamatkursiem. To paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie grozījumi noteikumos, kas 14.martā apstiprināti valdībā, informē ministrijā.

Lasīt vairāk...

Grevcovai par melošanu CVK piespriež 160 stundas sabiedriskā darba (papildināta)

Rīgas pilsētas tiesa Pārdaugava šodien 14.Saeimā ievēlētajai deputātei Glorijai Grevcovai ("Stabilitātei"), kura apsūdzēta par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), piespriedusi sabiedrisko darbu 160 stundu apmērā. Prokurors iepriekš gan tiesu lūdza Grevcovai piespriest sabiedrisko darbu 200 stundu apmērā, kā arī naudas sodu 6200 eiro apmērā.

Lasīt vairāk...

Mālpilī aizvadīts Pasaules kausa pirmais posms novusā

  • Publicēts Sports

Aizvadītās nedēļas nogalē Mālpils Sporta centrā Pasaules kausa pirmajā posmā bija sapulcējušies vairāk nekā 200 novusa spēlētāji. Sporta zālē kopumā bija izvietoti vairāk nekā 120 galdi, kurus katrs dalībnieks pirms spēles apstrādāja ar slīdmateriālu. “Latvijā tas ir mūsu nacionālais sporta veids, ļoti aktīvi ar to nodarbojamies. Protams, lielākais vairums ir Latvijas pārstāvji, bet ir sešas valstis,” stāsta Latvijas Novusa federācijas prezidents Ainārs Pēčs.

Lasīt vairāk...

Čakša rosinās Nacionālo sporta padomi lemt par finansējuma piešķiršanu pasaules čempionāta hokejā rīkošanai Latvijā

  • Publicēts Sports

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) rosinās Latvijas Nacionālajai sporta padomei izskatīt jautājumu par atbalsta piešķiršanu Latvijas Hokeja federācijai (LHF) pasaules čempionāta hokejā rīkošanai Latvijā, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

Lasīt vairāk...

Ekonomisko lietu tiesas vadītājs: VID ir viens no korupcijas perēkļiem valstī

Statistika rāda, ka lielākais korupcijas risks pastāv Valsts policijā, visvairāk struktūrvienībās, kas atbild par satiksmes uzraudzību. Tāpat korupcijai visbiežāk pakļauti Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas darbinieki. Vismaz 70–80% korupcijas lietu, kas nonāk Ekonomisko lietu tiesā (ELT), saistītas ar šīm iestādēm, "TV24" raidījumā “Dienas personība” atklāj ELT priekšsēdētājs Miķelis Zumbergs.

Lasīt vairāk...

Rostovskis: Augstskolām būtu jāļauj realizēt katrai savu stratēģiju un mērķus

Augstskolām būtu jāļauj realizēt katrai savu stratēģiju un mērķus, piemēram, reģionālajām augstskolām ļaujot īstenot reģiona vajadzībām un attīstībai atbilstošu izglītības procesu, aģentūrai LETA norādīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents un biznesa augstskolas "Turība" īpašnieks Aigars Rostovskis. Viņš atzīmē: lai mainītu no Padomju laikiem mantoto izglītības sistēmu un attieksmi, ir nepieciešama cita pieeja augstākās izglītības politikā, ļaujot augstskolām realizēt katrai savu stratēģiju un mērķus.

Lasīt vairāk...

Noskaidroti pagājušajā gadā labākie pastnieki un pasta nodaļu operatori, tostarp Rīgas reģionā

VAS "Latvijas pasts" organizētajā konkursā "Mans pastnieks" katrā Latvijas reģionā noskaidroti 2022.gada atsaucīgākie, uzticamākie un zinošākie pastnieki un pasta nodaļu operatori. Kopumā kādai no nominācijām izvirzīti 999 "Latvijas pasta" pastnieki un pasta operatori, par kuriem kopumā saņemtas 11 475 iedzīvotāju anketas. Vairāk nekā pusi anketu klienti aizpildījuši tiešsaistē. Latvijas iedzīvotāji savās atsauksmēs izcēluši ne tikai pasta darbinieku profesionālās, bet arī cilvēciskās īpašības, informē "Latvijas pasta" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Grantu programmā "Augšup" piecu Pierīgas novadu uzņēmumiem pieejams atbalsts līdz 48 000 eiro

3.aprīlī tiks uzsākta projektu pieņemšana sociālās uzņēmējdarbības grantu programmai “Augšup”, ko īsteno SEB banka kopā ar Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu un Siguldas novadu. Pretendēt uz finansiālo atbalstu varēs gan strādājoši uzņēmumi, gan vēl neīstenotu biznesa ideju autori. Kopējais grantu apmērs šogad būs līdz 48 000 eiro. Maksimālā naudas summa vienam grantam būs 8000 eiro, un uz to var pretendēt gan uzņēmumi, kas jau veic vai plāno veikt sociālo uzņēmējdarbību kādā no minētajiem novadiem, gan arī jaunu sociālā biznesa ideju autori, informē SEB bankas pārstāvji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.