Menu
 

Trešdiena, 08 Marts 2023

Saeima paaugstina minimālos ienākumus

No šī gada 1.jūlija paaugstināsies minimālo ienākumu sliekšņi, tādējādi vairākām sabiedrības grupām palielināsies minimālie ienākumi. To noteic Saeimā trešdien galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā “Par sociālo drošību”, kā arī saistītie grozījumi vēl četros likumos. Grozījumi saistīti ar šī gada valsts budžetu, norāda Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Latvijas Bankas ekonomists: Uz NVS valstīm strauji aug tieši sankcijām pakļauto preču eksports

Ar atsevišķiem izņēmumiem ļoti straujš Latvijas eksporta pieaugums uz NVS valstīm redzams tieši tām precēm, kuras Krievijā liegts ievest sankciju dēļ, trešdien Latvijas Bankas ekspertu sarunā "Gads kara ēnā: ko tas maksājis Latvijas ekonomikai?" sacīja Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes Pētniecības daļas vadītājs Kārlis Vilerts.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Februāris ir pēdējās mēnesis, kad inflācija Latvijā pārsniedz 20 %

Patēriņa cenas Latvijā turpina augt, taču ātrums ar kādu tās aug kļūst lēnāks un februāris, visticamāk, ir pēdējais mēnesis, kad inflācija Latvijā pārsniedz 20 %. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada februārī patēriņa cenas Latvijā bija par 20,3 % augstākas nekā pērn un tas ir zemākais inflācijas līmenis kopš pērnā gada vidus.

Lasīt vairāk...

Varēs sekot līdzi mājas renovācijas procesam Carnikavā

Lai iedrošinātu daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus lemt par mājas atjaunošanas un energoefektivitātes uzlabošanas projekta uzsākšanu un skaidrotu veicamos darbus soli pa solim, Attīstības finanšu institūcija “Altum” šā gada 8.martā uzsāk projektu, kura ietvaros publiski sekos divu daudzdzīvokļu māju atjaunošanai Rīgā un Carnikavā.

Lasīt vairāk...

Pirmā mājokļa iegāde: soli pa solim

Mājokļa iegāde ir ļoti nopietns lēmums, īpaši, ja tas būs pirmais un īpašuma iegādei nepieciešams aizdevums. Lai darījums notiktu iespējami vienkārši un izdarītais pirkums sagādātu gandarījumu nevis galvassāpes, svarīgi ievērot vairākus priekšnosacījumus.

Lasīt vairāk...

Siguldā apskatāma Nikolaja Lindes gleznu izstāde "Uz zaļās vārnas spārna"

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma mākslinieka, siguldieša Nikolaja Lindes gleznu izstāde “Uz zaļās vārnas spārna”. Izstādē eksponēti darbi, kas atrodas Turaidas muzejrezervāta krājuma mākslas kolekcijā. Siguldas dabas ainavu krāšņums un strāvojums, kas tuvs ikvienam, kas pastaigājies Gaujas upes takās saglabājies kā vēstījums no mākslinieka par savu dzimto novadu.

Lasīt vairāk...

Latvijas iedzīvotāju gaidas par pensijas apmēru būtiski atšķiras no reālajām iespējām

Latvijas iedzīvotāju gaidas par savas nākotnes pensijas apmēru ievērojami atpaliek no reālajām iespējām. Dzīvības apdrošināšanas sabiedrības “Compensa Life” un “Norstat Latvija” 2023.gada februārī veiktās aptaujas dati atklāj, ka 50% no aptaujātajiem vēlētos saņemt pensiju robežās no 1001 līdz 2000 eiro mēnesī, vēl gandrīz ceturtā daļa jeb 23% – vairāk par 2000 eiro, savukārt vidējais vecuma pensijas apmērs valstī šobrīd ir vien 527,88 eiro, liecina Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras dati (VSAA).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.