Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai atbalstāt baznīcas rīcību, neatļaujot rīkot alus gadatirgu Doma laukumā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Rīgas Doma dekāna, mācītāja Elija Godiņa iebildumu dēļ atcelts Doma laukumā plānotais Starptautiskās alus dienas gadatirgus. Biedrībā “Alus brālība” informēja, ka pasākums nenotiks, jo, saskaņojot tā norises ar Doma laukumā esošajiem uzņēmumiem un iestādēm, mācītājs Godiņš iebildis. Viņaprāt, pasākums konfliktē ar plānoto norises vietu – Doma laukumu. Tāpēc nav bijis iespējams saņemt pašvaldības atļauju publiska pasākuma norisei.

Savukārt Godiņš paudis, ka Doma laukums kā pasākumam izvēlētā vieta pēc būtības nesaskan ar pasākuma raksturu: “Katrai lietai ir atbilstoša vieta, un mēs visas lietas nedarām visur. Varu tikai retoriski jautāt, vai Doma laukums ir tam piemērotākā vieta.”

Aivars, pašnodarbinātais

Droši vien, ka vajadzēja atļaut. Tad jau visas kafejnīcas būtu jāaizliedz, jo Doma laukumā arī tādas darbojas.

Māris, strādnieks

Nezinu. Mani tādi gadatirgi neinteresē. Ja gribu dzert alu, dzeru to mājās un pats sataisu sev festivālu.

Jānis, taksometra vadītājs

Varēja izdomāt citu vietu, ne pie baznīcas. Varēja izvēlēties kādu privātu teritoriju. Kaut vai pie manis varēja festivālu uzrīkot, es neiebilstu.

Viktors, apsardzes darbinieks

No baznīcas viedokļa, uzskatu, ka viņi rīkojās pareizi, jo tā nav piemērotākā vieta, kur rīkot alus gadatirgu, – baznīcas ēkai piegulošajā teritorijā.

Jeļena, mājsaimniece

Pie baznīcas nevajadzētu. Mums ir daudz laukumu, piemēram, tirgus laukums, kur to varēja rīkot. Vai citu vietu Rīgā trūkst?

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.