Menu
 

Aptauja Stopiņos. Kā vērtējat iespējamo Ulbrokas novada izveidi? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Ar vienu krāsu apzīmētas blakus esošas pašvaldības, kuras tiek piedāvāts apvienot (izņēmums – daļu Ķekavas novada teritorijas paredzēts pievienot Olaines novadam). Infografika: LETA. Foto: Liene Ozola Ar vienu krāsu apzīmētas blakus esošas pašvaldības, kuras tiek piedāvāts apvienot (izņēmums – daļu Ķekavas novada teritorijas paredzēts pievienot Olaines novadam). Infografika: LETA. Foto: Liene Ozola

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) jaunajā pašvaldību kartē piedāvā veidot arī Ulbrokas novadu, kurā ietilps Stopiņu, Garkalnes un Ropažu novads, kā arī Vangažu pilsēta, kas patlaban atrodas Inčukalna novadā. Sākotnēji Stopiņu un Ropažu novadu bija plānots apvienot ar Salaspils novadu, savukārt Garkalnes novadu bija iecerēts pievienot jaunajam Ādažu novadam, bet Vangažu pilsētu iekļaut Siguldas novadā. Pēc VARAM aplēsēm, jaunajā Ulbrokas novadā, kura administratīvais centrs plānots Ulbrokā, būs aptuveni 29 500 iedzīvotāju.

Natālija, mājsaimniece
Jo mazāka ir administratīvā teritorija, jo vieglāk cilvēkiem ir orientēties pakalpojumu saņemšanā. Grūti iedomāties, kā vangažnieks varētu kaut ko atrast Ulbrokā un otrādi, taču galvenais ir, lai mūs Rīgai nepievieno, tad gan visa dzīve mainītos uz slikto pusi.

 

Jānis, taksometra vadītājs
Ja centrs paliek Ulbrokā, tad nemaz nav tik slikti. Tādā gadījumā, domāju, lielas izmaiņas nejutīsim.

 

Mārtiņš, darba aizsardzības speciālists
Līdz šim par reformu biju pozitīvi noskaņots. Domāju, ka variants ar Stopiņiem un Ropažiem kā vienotu novadu būtu bijis labs, bet kāpēc Vangažus vajadzēja klāt pielikt? Arī Garkalnes pievienošanai nav loģikas.

 

Nora, pensionāre
Es pati dzīvoju Upeslejās, un man ir svarīgi, lai visas darīšanas pagastā varu nokārtot netālu, Ulbrokā, citādi, ja būs tālu jābrauc, tās būs papildu raizes. Ir jābūt iespējai saimnieciskos jautājumus nokārtot uz vietas.

 

Valentīna, pensionāre
Mēs pie savējiem jau esam pieraduši – gan deputāti zināmi, gan mūsu novada priekšsēdētāja Vita, bet, kā būs tagad, to nezinu.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.