Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai jūs vēlētos darbu veikt attālināti? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Latvijā ir 2,9% nodarbināto vecumā no 15 līdz 64 gadiem, kuri parasti strādā attālināti, un tas ir zemāks rādītājs nekā Eiropas Savienībā vidēji, liecina "Eurostat" dati, kas apkopoti par 2018. gadu. Visaugstākais šādi nodarbināto cilvēku īpatsvars fiksēts Nīderlandē (14%), Somijā (13,3%) un Luksemburgā (11%). Turpretī vismazāk nodarbināto no mājām strādā Bulgārijā (0,3%), Rumānijā (0,4%) un Kiprā (1,2%). "Eurostat" dati arī liecina, ka Eiropas Savienības dalībvalstīs no mājām vidēji vairāk strādā sievietes (5,5% no visu nodarbināto sieviešu skaita) nekā vīrieši (5%). Tāpat attālināti strādājošo īpatsvars pieaug līdz ar vecuma palielināšanos.

Sandis, autopārvadātājs
Šobrīd savu darbu fiziski nevaru veikt attālināti. Varbūt pienāks laiki, kad automašīnas vadīs roboti, taču to īsti negribētos piedzīvot, jo tad manas profesijas ļaudis vairs nebūs vajadzīgi.

 

Anatolijs, strādnieks
Nē. Man patīk iet uz darbu, jo tā esmu pieradis. Pretējā gadījumā būtu ļoti labi jāpārzina dators – citādi tas nav iespējams.

 

Sergejs, autovadītājs
Principā tas būtu labi, bet manā gadījumā tas nav iespējams, jo mans darbs saistīts ar preču piegādi un izkraušanu.

 

Baiba, baletdejotāja
Nē, negribētu. Man ir svarīgi socializēties un redzēt apkārt cilvēkus. Es nevarētu visu laiku dzīvot mājās, turklāt uzskatu, ka tādā veidā darbs nebūtu tik produktīvs.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.