Menu
 

Aptauja Babītē. Vai veloceliņa izbūve līdz Babītei jums ir aktuāla? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

VAS "Latvijas valsts ceļi" plāno par 585 000 eiro ierīkot gājēju un velosipēdistu celiņu gar valsts vietējo autoceļu V20 (Imanta–Babīte), liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija. Gājēju un velosipēdistu celiņu plānots izbūvēt posmā no Slokas ielas un Kurzemes prospekta krustojuma jeb Rīgas pilsētas un Babītes novada robežas līdz Jūrmalas gatvei. Veloceliņš gar autoceļu Imanta–Babīte ir Satiksmes ministrijas jau 2013.–2014. gadā sniegts solījums uz vietējo iedzīvotāju lūgumu savienot Babītes ciematu ar dzīvojamo namu rajonu Imantā Rīgā, konkrēti – Slokas ielas galu.

MĀRTIŅŠ, celtnieks
Es te tikai strādāju, tāpēc man tāda veloceliņa izbūve nav aktuāla. Tiklīdz darbs šeit beigsies, braukšu uz citu vietu, un manis te nebūs.

 

MĀRIS, celtnieks
Tāds veloceliņš ir vajadzīgs. Es pats braucu ar velosipēdu, tāpēc to noteikti izmantošu. Taču uzskatu, ka vēl būtu vajadzīgs izbūvēt gājēju ietves gar dzelzceļa tiltu, lai velosipēdistiem nav jābrauc līdz Lielupes tilta pārbrauktuvei – tas ir lieks vismaz puskilometrs ceļa.

 

RAIMONDS, šefpavārs
Jā, es to lietotu un brauktu pa to. Es dzīvoju Beberbeķos un strādāju Piņķos, tā ka ikdienas gaitām man tas nebūtu nepieciešams, taču brīvajā laikā šādu celiņu, ja tāds būtu, ar prieku izmantotu.

 

VERA, šuvēja
Es ar velosipēdu nebraucu, bet domāju, ka daudzi par šādu celiņu priecātos, ja tādu izveidotu. Tas ir svarīgi satiksmes drošībai, lai velosipēdisti netraucētu pārējai satiksmei. Cilvēki jau brauks tāpat, taču pa šādu celiņu braukšana būtu daudz drošāka.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.