Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai atbalstāt grozījumus Satversmē par ģimeni? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Saeima ir nodevusi Juridiskajai komisijai izskatīšanai Nacionālās apvienības ierosinājumu Satversmē labot 110. pantu, nosakot, ka ģimene ir savienība starp vīrieti un sievieti. Iesniegtajā likumprojektā rosināta šāda redakcija: "Valsts aizsargā un atbalsta laulību – savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, kas balstīta laulībā, asinsradniecībā vai adopcijā, vecāku un bērna tiesības, ieskaitot tiesības augt ģimenē, kuras pamatu veido māte (sieviete) un tēvs (vīrietis). Valsts īpaši palīdz bērniem invalīdiem, bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības." Tas nebūt nenozīmē, ka viena vecāka nāves vai aiziešanas dēļ ģimenes vairs nav, bet gan to, ka vecāki nevar būt viena dzimuma personas.

RAIMONDS, galdnieks
Jā, atbalstu, jo, mēģinot jaukt ģimenes un laulības jēdzienus, tiek izjaukti sabiedrības, valsts un cilvēces pamati. Tas ir tāpat, kā ceļot māju, var, protams, iedomāties, ka pamati var būt no vates, bet ēku tādā veidā uzbūvēt nevar.

 

JĀNIS, namdaris
Vēstures liecībās varam lasīt, ka tajās valstīs un impērijās, kur ģimene nav ģimene, bet veidojas dažādas šūniņas, tās sabiedrības grūst un iet bojā, tāpēc es atbalstu grozījumus.

 

ZENTA, pensionāre
Esmu par to, ka laulībai ir jābūt kā laulībai un ģimenei kā ģimenei. Man nav pieņemama un saprotama tā jaunlaicīgā domāšana.

 

IGORS, celtnieks
Es nekādā gadījumā nevaru piekrist kaut kādām perversām attiecībām. Es tādus cilvēkus neatbalstu.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.