Menu
 

Aptauja Stopiņos: Kā vērtējat ieceri skolās ieviest aizsardzības mācību? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Aptauja Stopiņos: Kā vērtējat ieceri skolās ieviest aizsardzības mācību? Foto: Gatis Dieziņš (Aizsardzības ministrija); Liene Ozola

14 Latvijas skolās tiks sākts valsts aizsardzības mācības pilotprojekts, kura mērķis ir veicināt pilsonisko apziņu, kā arī sniegt iespēju apgūt militārās pamatiemaņas. Pilotprojektu sāks Skrundas, Kalnu, Tilžas, Alūksnes, Zemgales, Skaistkalnes, Jaunjelgavas, Raunas, Kalnciema, Balvu profesionālā, Staiceles Sporta profesionālā, Daugavpils 16., Rīgas 28. un Oskara Kalpaka Liepājas 15. vidusskola.

Ilona, veikala vadītāja
Es atbalstu šādu ieceri. Tas vairotu disciplīnu jauniešu vidū, un viņiem arī būtu lielāka izpratne par valsti, par armiju.

 

Sergejs, jurists
To nevajadzētu darīt no 1. klases, bet no 5. vai 6. klases varētu. Nedomāju, ka labi būtu mācīt ierindas mācību, bet civilā aizsardzība, šaušana, militārā sagatavotība – tas viss viņiem dzīvē noderētu.

 

Iveta, iepērkas veikalā
Es domāju, ka bērniem tas būtu interesanti, it īpaši puišiem. Tas būtu veids, kā mazāk sēdēt pie datora, bet praktiski apgūt iemaņas, lai neizaug par mīkstčauļiem.

 

 

Kristīne, pilna laika mamma
Domāju, ka tam nevajadzētu būt obligātam priekšmetam, bet gan fakutatīvam. Ja bērns un vecāki vēlas, tad viņiem būtu iespēja izvēlēties aizsardzības mācību.

 

Gunta, pārdevēja
Tieši puikām to vajadzētu. Tad viņi mazāk sēdētu pie datora, un tas viņiem dotu sapratni par to, ka cilvēku var arī reāli nošaut, ka tas nav tikai spēlītēs.

 

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.