Menu
 

Aptauja Stopiņos: Vai atbalstāt bērnu adopcijas ierobežošanu uz ārzemēm? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Aptauja Stopiņos: Vai atbalstāt bērnu adopcijas ierobežošanu uz ārzemēm? Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Pēc asām vārdu pārmaiņām valdība šonedēļ vienojās ierobežot audžuģimenēs esošu bērnu adopciju uz ārvalstīm, atļaujot to tikai tad, ja bērns ir viņu radinieks. Par šo jautājumu valdības sēdē izvērsās plašas un brīžiem nokaitētas diskusijas, labklājības ministram Jānim Reiram noraidot visus pārmetumus un uzsverot, ka mērķis ir veicināt bērnu adopciju no institūcijām, nevis audžuģimenēm.

Savukārt biedrības "Sistēmas bērni" pārstāvji pauda viedokli, ka šāds regulējums "nekam neder", jo nerisina jautājumu par pašu bērnu izvēli, kur viņi vēlas augt.

Kitija, medmāsa
Tā būs trauma bērna dvēselē, jo viņš pierod pie audžuvecākiem, bet, adoptējot uz ārzemēm, bērns tiek izrauts no ierastās vides. Turklāt mēs jau nezinām, pie kā viņi nonāk!

 

Valdis, pensionārs
Noteikti jāierobežo! Tāpat jau Latvijā ir maz cilvēku. Mēs nedrīkstam latviešu bērnus dot prom uz ārzemēm!

 

Andrejs, steidzas iepirkties
Nez cik reižu ir dzirdēts, ka bērni nokļūst it kā labās ģimenēs, bet pēc tam tiek turēti gandrīz vai badā. Ja to varētu stingrāk kontrolēt, tad varbūt varētu ļaut adoptēt.

 

Arvis, galdnieks namdaris
Ja nav iespējama vietējā adopcija, tad labāk uz ārzemēm.

 

Larisa, tirdzniecības pārstāve
Nevajag ierobežot adopciju. Ģimenes Latvijā finansiāli nevar atļauties bērnus adoptēt. Labāk tad, lai viņiem ir iespēja tikt adoptētiem uz ārzemēm.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.