Menu
 

Decembris 2015

31 % iedzīvotāju nemeklētu risinājumu, ja vēža ārstēšana prasītu ievērojamus līdzekļus

4.februāris ir Pasaules pretvēža diena. Gadījumā, ja onkoloģiskas slimības ārstēšana prasītu lielas izmaksas vismaz 20 000 eiro apmērā, teju trešdaļa jeb 31 % Latvijas iedzīvotāju nemēģinātu rast līdzekļus ārstēšanai, “dzīvojot tālāk tik, cik atlicis”. Tas noskaidrojies apdrošināšanas sabiedrības “Ergo” un pētījumu centra SKDS šī gada janvārī veiktajā aptaujā.

Lasīt vairāk...

67% Latvijas iedzīvotāju neplāno ēst veselīgāk

Lai arī gada sākums ir laiks, kad daudzi plāno un sāk ieviest izmaiņas savā dzīvesveidā, AS “Ķekava Foods” veiktā aptauja liecina, ka divas trešdaļas jeb 67% Latvijas iedzīvotāju neplāno mainīt savu ikdienas ēdienkarti un vēl 12% par to nav domājuši. Uztura speciāliste Eva Kataja aicina uzsākt pārmaiņas, jo jau vairākus gadus statistikas dati parāda – ap 60% cilvēku Latvijā ir liekais svars vai aptaukošanās. Speciāliste ierosina sākt ar maziem, bet nozīmīgiem soļiem.

Lasīt vairāk...

Dabas klātbūtne visos līmeņos jeb kas ir biofilais dizains

Cilvēks ir dabas daļa – pat mūsdienu tehnoloģiju laikmetā. Par to liecina tas, ka nereti tieši dabā meklējam patvērumu no ikdienas kņadas un steigas, un tieši dabas klātbūtne interjerā šķiet mierinoša un mājīga. Kaut arī cilvēka saikne ar dabu jau sen vairs nav tāda kā tūkstošiem gadu senā pagātnē, kad daba bija patvērums, barotāja un pašsaprotama dzīves telpa, tiekšanās pēc dabas joprojām daudzus dzen ārā no pilsētām vai vismaz liek stiprināt zaļās dabas klātbūtni urbānajos džungļos. Tam ir arī zinātnisks apzīmējums – biofīlija jeb mīlestība pret dabu, vēlēšanās būt tās tuvumā, un no tā izriet arī tāds jēdziens kā biofilais dizains.

Lasīt vairāk...

Mīti un patiesība par skārdenēm – vai šis iepakojums vislabāk palīdz saglabāt dzēriena kvalitāti?

Dzērienus, tostarp alu, varam iegādāties ļoti dažādos iepakojumos, taču tieši skārdene vislabāk pasargā no saules stariem un skābekļa, kas ir alus lielākie ienaidnieki. Arī pudelēs, lai cik tumšs vai biezs nebūtu stikls, neliels saules staru daudzums tomēr piekļūst alum. Ilgāk atrodoties tiešos saules staros, alum var veidoties nepatīkams aromāts un garša, turklāt, tādējādi alus strauji sasilst, no kā parasti cenšamies izvairīties.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.