Menu
 

Aptauja. Kā veicināt remigrāciju? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Pēc vairākiem ārzemēs pavadītiem gadiem šā gada pirmajos divos ceturkšņos Rīgas plānošanas reģionā šovasar atgriezušies 85 remigranti, visā periodā kopš gada sākuma – 205 cilvēki. Tātad faktiski puse no tiem, kas atgriezās dzimtenē, to izdarīja vasarā. Visbiežāk atgriežas no Lielbritānijas, Īrijas, Vācijas un Skandināvijas valstīm – Zviedrijas, Somijas, Dānijas. Ir arī tādi, kas pārceļas atpakaļ uz Latviju no Lietuvas un Igaunijas. Dažādus atbalsta veidus saņem ne tikai tie, kas vēl tikai plāno atgriezties, bet arī jau atbraukušie remigranti. 

IGORS
Vajadzētu lielākas algas valstī strādājošajiem, lai cilvēki ar ģimenēm var izdzīvot. Un jauniešiem tas būtu vislielākais stimuls.

ANITA
Pilnīgi noteikti cilvēkiem ir jābūt nodrošinātām darbavietām, jo ne visi māk un ir spējīgi uzsākt savu uzņēmējdarbību. Jo cilvēkiem, kas atgriežas, ir jāuztur bērni, jāmaksā par dzīvošanu, un tas viss prasa līdzekļus.

PĒTERIS
Ir vajadzīga dzīvesvieta un lai darbavieta nebūtu tālu no tās, lai nav daudz laika un resursu jātērē nokļūšanai līdz darbam un atpakaļ. Tāpat bērniem vajadzīgas skolas, bērnudārzi.

VOLDEMĀRS
Godīga valdība. Ja savus pamatprincipus sāk mainīt pret krēsliem un amatiem, tad tā nav godīga attieksme. Ja pašlabums ir pirmajā vietā, tad ko var mācīties no tādiem?!


Par publikācijas saturu atbild laikraksta "Rīgas Apriņķa Avīze" redakcija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.