Menu
 

Aptauja. Kā uzlabot demogrāfisko situāciju Latvijā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Pagājušajā gadā Latvijā piedzima četrpadsmit tūkstoši bērnu, kas ir par gandrīz diviem tūkstošiem mazāk nekā gadu iepriekš. Pērn katrā mēnesī dzimušo bērnu skaits ir vēsturiski viszemākais.

Jānis

Ja ģimene nevar pienācīgi nodrošināt bērnam visu nepieciešamo, ar to arī viss ir izteikts. Ja bērnam nav īsti ko mugurā vilkt, lai parējie par viņu nezobotos, vecāki, saprotams, nav ieinteresēti tādā situācijā. Vajadzīga cilvēka cienīga alga, tad bērni dzims.

Tatjana

Vairāk vajag palīdzēt ģimenēm ar bērniem, bet galvenais ir veicināt jauno cilvēku atgriešanos Latvijā. Piedāvāt viņiem dažādus nodokļu vai citus atvieglojumus, lai viņiem būtu darbs un iztikšana.

Irēna

Lai veciem cilvēkiem būtu vieglāk tikt pie ārstiem – tas palielinātu senioru dzīves ilgumu un mazinātu mirstību. Savukārt jaunajiem cilvēkiem visādi palīdzēt un veicināt to, lai viņi veido ģimenes. Pozitīvi ir tas, ka pieaug to ģimeņu skaits, kurās aug trīs un vairāk bērnu.

Miks

Jaunajiem cilvēkiem ir ļoti grūti ar dzīvojamo platību. Kā tu vari nodibināt ģimeni, ja nav kur dzīvot! Ja dzīvokli īrē, ziemas mēnešos tam aiziet vairāk nekā puse algas, bet, lai nopirktu savu, ir nepieciešami kādi desmit tūkstoši eiro pirmajai iemaksai. Jaunietis pēc skolas vai augstskolas to nevar atļauties. Tāpēc brauc prom, lai nopelnītu naudu.


#SIF_MAF2023
Par publikācijas saturu atbild laikraksta "Rīgas Apriņķa Avīze" redakcija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.