Menu
 

Ceturtdiena, 02 Marts 2023

Saeimas Budžeta komisija galīgajam lasījumam virza šī gada valsts budžeta likuma projektu

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ceturtdien atbalstīja izskatīšanai galīgajā lasījumā 2023.gada valsts budžeta un budžeta ietvara 2023., 2024. un 2025.gadam likuma projektu. Par 2023.gada valsts budžeta likuma projektu un saistītajiem likumprojektiem Saeimas sēdē galīgajā lasījumā plānots lemt 8.martā, informēja komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

Lasīt vairāk...

Pieaugot nedrošībai, mainījusies iedzīvotāju attieksme pret juridisko drošību

Globālā Covid-19 pandēmija un Ukrainā notiekošais karš pēdējos gados būtiski palielinājis trauksmes un nedrošības sajūtu Latvijas sabiedrībā, liekot aizdomāties un atbildīgāk attiekties pret nekustamo īpašumu darījumiem. Aizvadītā gada laikā pie zvērinātiem notāriem vērsušies un palīdzību lūguši vairāk iedzīvotāju, nekā ierasts, turklāt papildus aktuālu darījumu – īpašuma pirkšanas, pārdošanas, mantojuma vai dāvinājuma – drošai noformēšanai pieaugusi vēlme sakārtot arī vecākas, līdz galam nesakārtotas juridiskās lietas, liecina zvērinātu notāru novērojumi.

Lasīt vairāk...

Izsludināts Siguldas novada pieaugušo mūžizglītības 2023.gada projektu konkurss

Siguldas novada pašvaldība aicina līdz 15.aprīlim pieteikties Siguldas novada pieaugušo mūžizglītības projektu konkursam, kura mērķis ir veidot labvēlīgus nosacījumus iedzīvotāju mācību iniciatīvām un atbalstīt izglītotas, radošas un aktīvas sabiedrības iesaisti, veidot pievilcīgu, saistošu dzīves vidi, kurā cilvēkiem ir nodrošināta iespēja apgūt dzīves prasmes un veiksmīgi realizēt savu potenciālu.

Lasīt vairāk...

CSP: Pērn parādi par komunālajiem maksājumiem bija 6% Latvijas iedzīvotāju

2022.gadā 6% mājsaimniecību naudas trūkuma dēļ kaut reizi ir bijuši parādi par komunālajiem pakalpojumiem (2021.gadā – 6,1%), liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati, kas iegūti iedzīvotāju aptaujā par ienākumiem un dzīves apstākļiem. Savukārt par galvenā mājokļa īri vai hipotekāro kredītu kaut reizi pagājušajā gadā parādā ir bijuši 6,3% (2021.gadā – 6,4%).

Lasīt vairāk...

Kā noteikt, vai mana māja ir energoefektīva?

Līdz ar energoresursu krīzi un komunālo maksājumu pieaugumu mūsu ikdienas valodas lietojumā strauji ienācis termins “energoefektivitāte”, kas biežāk locīts mājokļu siltumenerģijas patēriņa kontekstā. Vai energoefektivitāte ir tas pats, kas ēku siltināšana? Kādi parametri jāņem vērā, lai noteiktu, vai mana māja atbilst šim apzīmējumam, un vai pirms 30 gadiem celta ēka joprojām var būt energoefektīva?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.