Menu
 

Pirmdiena, 24 Janvāris 2022

Siguldas domes priekšsēdētājs Mitrevics varētu kļūt par Nacionālās apvienības premjera kandidātu

Kā viens no potenciālajiem nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) premjera amata kandidātiem gaidāmajās Saeimas vēlēšanās varētu būt Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, izriet no Eiropas Parlamenta (EP) viceprezidenta Roberta Zīles (NA) teiktā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums".

Lasīt vairāk...

SPKC: Pagājušajā nedēļā Latvijā Covid-19 inficēto gadījumu skaits pieaudzis par 99,1%

Aizvadītajā nedēļā – no 17. janvāra līdz 23. Janvārim – jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits strauji palielinājies, sasniedzot 99,1% pieaugumu. Pēdējās septiņās dienās atkal vērojams  stacionēto pacientu skaita pieaugums – vidēji dienā slimnīcās nonāca 80 cilvēki, tomēr lielākā daļa pacientu stacionēti ar Covid-19 pamatdiagnozi, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Lasīt vairāk...

"Alfor" pārsūdzējis tiesas atteikumu apturēt Ķekavas pašvaldības lēmumu par spēļu zāles licences atcelšanu

Azartspēļu rīkotājs SIA "Alfor" pārsūdzējis Administratīvā rajona tiesas lēmumu, ar kuru noraidīts uzņēmuma pagaidu aizsardzības lūgums uz tiesvedības laiku apturēt Ķekavas pašvaldības lēmumu, ar kuru spēļu zālei atcelta iepriekš izsniegtā licence Ķekavā, Rīgas ielā 28, aģentūrai LETA apliecināja "Alfor" pārstāve Līva Biseniece.

Lasīt vairāk...

ATR atbalstam pērn atjaunoti vietējie un reģionālie autoceļi vairāk nekā 400 km garumā

Ieguldot Ministru kabineta piešķirtos valsts budžeta līdzekļus administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas atbalstam, pagājušajā gadā atjaunoti valsts vietējo un reģionālo autoceļu posmi vairāk nekā 400  kilometru garumā, šīs programmas ietvaros daudzviet darbi turpināsies arī šogad, informēja Satiksmes ministrijā.

Lasīt vairāk...

Pieci ieteikumi senioriem, kā nekļūt par dezinformācijas upuri

Kļūt par dezinformācijas upuri mūsdienās ir vieglāk nekā jebkad. Šodien dezinformācijas nolūkos ne vien teksts, bet arī fotogrāfijas, audiovizuālais saturs, tīmekļvietnes, pastkastītē saņemtas vēstules var tikt radītas ar nolūku izplatīt dezinformāciju un maldināt. Īpaši viegli ietekmējami ir seniori, kuri ne vien nav pieraduši pie daudzskaitlīgiem un formāta ziņā dažādiem informācijas avotiem, bet arī nereti nemaz neapzinās, ka kāds varētu ļaunprātīgi un apzināti dalīties ar nepatiesu informāciju jeb dezinformāciju.

Lasīt vairāk...

No otrdienas sabiedriskajā transportā obligāti jāizmanto FFP2 respiratori bez vārsta vai medicīniskās sejas maskas

Lai nodrošinātu augstāku aizsardzību, no 25. janvāra sabiedriskajā transportā, taksometros un pasažieru komercpārvadājumos ar vieglo automobili visiem obligāti jāizmanto vismaz FFP2 klases respiratori bez vārsta (respiratori) vai medicīniskās sejas maskas, un auduma sejas maskas vairs nevarēs izmantot, atgādina Satiksmes ministrija. Ārkārtējās situācijas laikā spēkā paliek visas iepriekš noteiktās drošības prasības.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātāji pērn klientiem izmaksājuši 351 miljonu eiro – teju miljonu dienā

Apdrošināšanas nozare Latvijā 2021. gadu ir noslēgusi ar 6,4% tirgus izaugsmes rādītāju, kas ir augsts sasniegums Covid-19 pandēmijas laikā. Kopumā pērn apdrošinātāji parakstījuši prēmijas par 583,9 miljoniem eiro, bet atlīdzībās klientiem ir izmaksāti 350,8 miljoni eiro, kas ir 961 tūkstotis eiro dienā, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.