Menu
 

Svētdiena, 30 Janvāris 2022

Kristīne Kučāne Saulkrastos: Man vienmēr ir paticis zīmēt

Būt cilvēkam ar vairākiem talantiem nozīmē būt unikālam. Tā ir iespēja sevi pilnveidot nevis vienā, bet divos, iespējams, trijos lauciņos. Tomēr tas nozīmē arī strādāt vairāk. Stāstu sērija “Interesanti cilvēki Pierīgā” iepazīstinās ar saulkrastnieci Kristīni Kučāni, kura iepriecina cilvēkus, veidojot interesantas apģērba apdrukas. “Rīgas Apriņķa Avīze” sazinājās ar Kristīni, lai vairāk uzzinātu par to, kā radās ideja par apģērba apdruku, kāds ir šis process, kā arī nedaudz vairāk par pašu saulkrastnieci.

Lasīt vairāk...

Izglītības kvalitāte nav tikai augstskolu atbildība

Publiskajā telpā nereti izskan dažādi viedokļi par izglītības kvalitāti Latvijā, tostarp, ka mūsu valstī izglītība nav kvalitatīva vai atbilstoša 21.gadsimta tendencēm. Tie ir viedokļi, bet fakti liecina, ka Latvijas skolu un augstskolu absolventi turpina studijas ārvalstīs un dara to sekmīgi, tātad Latvijā iegūtā izglītība ir starptautiski konkurētspējīga. Protams, ir arī aspekti, kurus nepieciešams pilnveidot, un šeit būtiska loma ir ne tikai augstskolām, bet visām iesaistītajām pusēm – politikas veidotājiem, mācībspēkiem un, protams, arī studentiem.

Lasīt vairāk...

Izpētīts, par kādiem sapņiem visbiežāk publiski runā Baltijas valstīs

“Sapņu darbs”, “jauna automašīna”, “vesels bērns”, “manas mājas” ir frāzes, kuras medijos visvairāk raksturo Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju sapņus, liecina “Luminor” bankas mediju pētījums. Baltijas valstu iedzīvotājiem ir gan līdzīgas, gan atšķirīgas vēlmes – latviešiem publiski izskanējušie sapņi primāri saistīti ar personīgo dzīvi, lietuviešiem ar darbu, bet igauņiem ar laiku.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.