Menu
 

Pirmdiena, 03 Oktobris 2022

Pērn samazinājies tiešsaistes platformās rezervēto viesnakšu skaits

Latvijā 2021.gadā tika pavadīti 700,9 tūkstoši viesnakšu, kas rezervētas kādā no četrām digitālajām platformām (“Booking”, “Airbnb”, “Expedia” un “Tripadvisor”), liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) un Eiropas statistikas biroja “Eurostat” sadarbības projektā iegūtie dati. Tas ir par 6,2 % mazāk nekā 2020.gadā, kad rezervēto viesnakšu skaits bija 747,6 tūkstoši un par 47,6 % mazāk nekā 2019.gadā pirms pandēmijas, kad rezervēto viesnakšu skaits sasniedza 1,3 miljonus nakšu.

Lasīt vairāk...

AT nodod jaunai izskatīšanai Ekonomisko lietu tiesā trīs lietas par "Olainfarm" bijušo mazākuma akcionāru prasībām pret "Olainfarm"

Piektdien, 30.septembrī, Augstākās tiesas (AT) Senāts trīs dažādās civillietās, kurās AS "Olainfarm" bijušie mazākuma akcionāri bija cēluši prasību par viņu tiesību aizskaršanu divās "Olainfarm" akcionāru sapulcēs, atcēla Ekonomisko lietu tiesas spriedumus un nodeva lietas jaunai izskatīšanai, aģentūra LETA noskaidroja AT.

Lasīt vairāk...

Kā gūt ienākumus, izīrējot savu īpašumu

Jebkurš īpašums ir ilgtermiņa investīcija, tomēr tas sniedz iespēju pelnīt paralēli - izīrējot mitekli patstāvīgiem īrniekiem vai īstermiņā, piemēram, tūristiem. Lai palīdzētu iegūt papildu ienākumus no nekustamā īpašuma, bankas “Citadele” eksperti sagatavojuši vairākus vērtīgus padomus.

Lasīt vairāk...

Pasniegtas Jūrmalas vēsturiskās arhitektūras balvas

Šogad pirmo reizi pasniegtas Jūrmalas vēsturiskās arhitektūras balvas, ko saņēma iepriekšējā gadā viskvalitatīvāk atjaunotās, restaurētās un pārbūvētās kultūrvēsturiskās ēkas Jūrmalas valstspilsētā. Sacensībā triumfēja dzīvojamās mājas Kāpu ielā 37 rekonstrukcijas projekts, liecina informācija Jūrmalas pašvaldības vietnē.

Lasīt vairāk...

Augstskola kā darba tirgus treniņlaukums

Lai veiksmīgāk iekļautos darba tirgū, jauniešiem bez iepriekšējas darba pieredzes ir svarīgs augstskolas atbalsts – iespēja apgūt nepieciešamās pamata prasmes pirms darba līguma noslēgšanas. Tādejādi iegūst gan jaunietis, gan darba devējs, kura kolektīvā pievienojas jauns dalībnieks ar svaigu skatījumu no malas, bet vienlaikus jau ar nelielu pieredzi. Ja augstskola kļūst par darba tirgus treniņlaukumu, tas mazina satraukumu un stiprina pārliecību par sevi – arī tie ir svarīgi aspekti, domājot par veiksmīgu karjeru un konkurētspēju.

Lasīt vairāk...

Izsludina izlietoto bateriju vākšanas konkursu

  • Publicēts Vide

Lai vairotu sabiedrības izpratni par pareizu videi kaitīgo atkritumu šķirošanu un sekmētu atkārtotā apritē nonākušo otrreizējo izejvielu apjomu, “Zaļā josta” sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un AS “BAO” izsludina izlietoto bateriju vākšanas konkursa “Tīrai Latvijai” 2022./2023. mācību gada sezonu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.