Menu
 

Sestdiena, 01 Oktobris 2022

Saeimas vēlēšanās Pierīgā lielākā vēlētāju aktivitāte bijusi Saulkrastu, Ķekavas un Ādažu novados (papildināta)

14.Saeimas vēlēšanās piedalījušies 59,38 procenti balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) jaunākie dati. Pierīgā aktīvākie balsotāji jau tradicionāli bijuši Saulkrastu novadā, kur pie urnām bija devušies 83,90 procenti balsstiesīgo (ieskaitot kūrortpilsētas viesus brīvdienā), kā arī Ķekavas novadā (74,89%) un Ādažu novadā (73,99%).

Lasīt vairāk...

Kas var paaugstināt asinsspiedienu? Skaidro farmaceite

Arteriālā asinsspiediena svārstības ietekmē ne vien sirds un asinsvadu sistēmu, bet visa organisma darbību. Asinsspiediens var paaugstināties arī dažādu medikamentu, uztura bagātinātāju un ikdienā lietu produktu rezultātā. Par ko, saistībā ar asinsspiediena paaugstināšanos, ir vērts konsultēties ar farmaceitu?

Lasīt vairāk...

Kas jauniešiem jāzina par pensijas uzkrājumu? Ekspertes padoms

Tā kā iedzīvotāju skaits turpina sarukt, arvien biežāk dzirdam, ka nākotnē nevajadzētu paļauties vienīgi uz valsts garantēto pensiju un par labklājīgām vecumdienām jau laikus jāparūpējas pašam. Pat, ja pensijas gadi vēl šķiet aiz kalniem, – jo agrākā vecumā sāksim veikt uzkrājumus, jo lielāka iespēja tikt pie lielākas labklājības, sasniedzot pensiju.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Vai jūs gribētu strādāt par deputātu?

Šogad konkurence uz vienu Saeimas deputāta vietu ir daudz lielāka nekā uz iepriekšējo Saeimu. 2018. gadā uz 13. Saeimas vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā tika iesniegti 13 partiju saraksti ar 1092 deputātu kandidātiem, bet šogad 14. Saeimas vēlēšanām reģistrēti 19 kandidātu saraksti, kuros uz 100 deputātu vietām parlamentā kopumā pretendē 1829 kandidāti.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.