Menu
 

Sestdiena, 02 Oktobris 2021

Padomi drošai un vienkāršai mikroģeneratora pieslēgšanai

Pateicoties straujajai tehnoloģiju attīstībai, alternatīvās jeb zaļās enerģijas ražošana pašu patēriņam kļūst aizvien populārāka. Saules paneļi, jo īpaši mikroģeneratori, arī uz Latvijas privātmāju jumtiem ir redzami arvien biežāk. Saules mikroģeneratori ir nelielas saules paneļu sistēmas – saules fotovoltu paneļi un ar tiem saistītās iekārtas (invertori) ar jaudu līdz 11,1 kilovatiem (kW). Kā pievienot elektrotīklam ražošanas sistēmu, lai tā pilnvērtīgi un droši ražotu elektrību? Vai tas atmaksāsies? Ko ņemt vērā, pirms spert šo soli?

Lasīt vairāk...

BK "Ķekava" Latvijas kausa atbildes mačā būs jāatspēlē 31 punkts

  • Publicēts Sports

Latvijas kausa izcīņas otrās kārtas sērijas pirmajā spēlē basketbola klubs “Ķekava” piektdien vakarā savās mājās piedzīvoja smagu zaudējumu pret basketbola klubu “Jelgava”. Lai uzvarētu divu spēļu summā, kvalificētos trešajai kārtai un samērotu spēkus ar BK “Liepāja” basketbolistiem, ķekaviešiem atbildes mačā 8.oktobrī Jelgavā jāatspēlē 31 punkta deficīts.

Lasīt vairāk...

Mūžsenie ķirbji jaunās garšu niansēs

Ķirbji, protams, ir absolūti neatņemama rudens klasika. Ķirbju pārdošanas apjoma kāpums sākas jau augustā, taču vislielākā pircēju interese par ķirbjiem ir tieši septembrī  un oktobrī. Ķirbji satur maz kaloriju, bet daudz šķiedrvielu, turklāt tajos ir daudz antioksidantu un vitamīnu, tāpēc ķirbji ir ideāls produkts tiem, kas rūpējas ar izskatu un veselību.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.