Menu
 

Sestdiena, 08 Oktobris 2022

Kas ir energoefektivitāte un kāpēc tā ir svarīga?

Energoefektivitāte ir viens no tiem terminiem, ar kuriem mūsdienās sastopamies ik uz soļa – un ne velti! Domājot par ilgtspējīgiem risinājumiem un gudru dabas resursu izmantošanu bez energoefektivitātes neiztikt. Šajā rakstā skaidrojam, kas ir energoefektivitāte mājoklī un kāpēc tā ir tik būtiska!

Lasīt vairāk...

Kā pasargāt sevi finanšu satricinājumu gadījumā

Brīžos, kad notiek finanšu tirgus satricinājumi, ir svarīgi padomāt par savu finansiālo drošību, lai gadījumā, ja ģimeni piemeklē nelaime – tiek gūta trauma, zaudēti ienākumi vai zaudēts kāds no ģimenes locekļiem, tuvinieki būtu finansiāli pasargāti. Lai savlaicīgi parūpētos par savu un savas ģimenes finansiālo drošību, apkopoti padomi, kas palīdzēs pasargāt sevi jau tagad un pārliecināties par rītdienu, lai nelaimes gadījumā finanšu jautājumi nebūtu slogs.

Lasīt vairāk...

Reģionālās basketbola līgas sezonu Pierīgas klubi atklāj ar diviem panākumiem un trim neveiksmēm

  • Publicēts Sports

Reģionālās basketbola līgas (pēc ranga trešās Latvijā) jaunās sezonas pirmās spēles šonedēļ aizvadījušas četras Pierīgas komandas. Visai pārliecinošas uzvaras svinēja Salaspils sporta skolas un “Sigulda / Modern house” basketbolsti, bet zaudējumus piedzīvoja basketbola klubs “Ādaži/Carnikava”, “Babīte” un Mārupes sporta centra komanda.

Lasīt vairāk...

Ar ko bagātas sēnes un kas jāņem vērā, lietojot tās uzturā?

Līdz ar rudens lietavām un drēgnajiem laikapstākļiem klāt sēņu laiks. Lai gan tiek ziņots, ka šogad nav bagātīgas sēņu ražas, cītīgākie sēņotāji noteikti atrod šīs uzturvielām bagātās dabas veltes Latvijas mežos, savukārt citi gardo un sātīgo papildinājumu ēdienkartei atrod veikalu plauktos, izvēloties saimniecībās audzētās sēnes – šampinjonus, austersēnes un šitake sēnes. Ar ko bagātas sēnes, kas jāņem vērā, lietojot sēnes uzturā, kā tās pareizi pagatavot un uzglabāt?

Lasīt vairāk...

Militārās mācības Cekulē turpinās zemes virskārtas attīrīšanu no sprādzienbīstamiem priekšmetiem

No 10. līdz 23. oktobrim Ropažu novada Cekulē norisināsies starptautiskās militārās mācības “Detonators 2022”.  Mācību galvenais mērķis ir zemes virskārtas attīrīšana no sprādzienbīstamiem priekšmetiem, kā arī veicināt savstarpējo sadarbību, pieredzes un zināšanu apmaiņu sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanas procedūrās.

Lasīt vairāk...

Kāpēc pacientiem vajadzīgas elektroniskās veselības pases?

Ikvienā jomā un nozarē ir savs stūrakmens, kas ietekmē kā sistēmu kopumā, tā arī tās attīstības perspektīvas. Medicīnā šāds stūrakmens ir primārā veselības aprūpe, ko iemieso ģimenes ārstu institūts, speciālisti poliklīnikās un pirmā līmeņa slimnīcās. Nereti primārās medicīniskās aprūpes mediķi ir pelti un lamāti, jo vistuvāk pacientiem  un iekalti kļūdainas sistēmas važās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.