Menu
 

Ceturtdiena, 27 Oktobris 2022

Aptauja: 62% Latvijas iedzīvotāju neinvestē finanšu instrumentos

“SEB bankas” veiktā aptauja liecina, ka 62% Latvijas iedzīvotāju neinvestē savu naudu nekādos finanšu instrumentos. Visbiežāk iedzīvotājus no ieguldīšanas attur brīvu līdzekļu neesamība, bailes no naudas zaudēšanas un zināšanu trūkums par investīciju tirgus iespējām. Tomēr eksperti uzsver, ka arī krīzes apstākļos ir svarīgi rīkoties, lai nezaudētu savas uzkrātās naudas vērtību, tāpēc pozitīvi vērtējams fakts, ka septembrī to iedzīvotāju daļa, kuri neveic ieguldījumus, ir mazāka, nekā pirms pusgada.

Lasīt vairāk...

Vai bērnam jāpiedalās ģimenes budžeta plānošanā?

Bezrūpība ir normālas bērnības sastāvdaļa – par visām vajadzībām parūpējas pieaugušie. Taču tas nenozīmē, ka bērnam nevajadzētu iesaistīties visai ģimenei svarīgās norisēs, tajā skaitā ģimenes budžeta plānošanā. Jo vairāk ģimenē tiek runāts, kā plānot izdevumus un noteikt prioritātes, jo agrāk bērns iemācās praktiski darboties ar naudu.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Latvijas iedzīvotāji šobrīd īpaši satraukti par komunālo pakalpojumu un pārtikas cenām

Pētījumu un konsultāciju kompānijas “Kantar” Barometra dati rāda, ka dažādi pasaules notikumi un pārvaldes procesi vēl joprojām turpina satraukt iedzīvotājus. Šoruden politisko un ekonomisko lēmumu iespaidā iedzīvotāji izrādīja īpaši lielu uztraukumu par cenu kāpumu komunālajiem pakalpojumiem un pārtikai, kā arī par augošo inflāciju valstī.

Lasīt vairāk...

Foto: Pie Saeimas nama atklāj Ķekavas akmeņkaļu izgatavoto parlamenta simtgadei veltīto plāksni

“Ceļā uz savu valsti Latvijas tautas izvēle bija demokrātija un parlamentārisms, un mūsu vēsture liecina, ka tā ir bijusi pareizā izvēle,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, ceturtdien pie Saeimas nama svinīgā pasākumā atklājot Saeimas simtgadei veltītu plāksni. Plāksni pie Saeimas nama ieejas veidojusi Saeima sadarbībā ar tēlnieku Jāni Strupuli, un to izgatavojuši Ķekavas akmeņkaļi.

Lasīt vairāk...

Ierobežojumu atgriešanās iedzīvotājus uztrauc vairāk nekā saslimšana ar Covid-19

Iespējamība saslimt ar Covid-19 uztrauc salīdzinoši nelielu daļu jeb 36 % Latvijas iedzīvotāju, bet divreiz vairāk – 75 % – aptaujāto baidās no Covid-19 ierobežojumu atgriešanās, liecina apdrošināšanas sabiedrības “Ergo” Drošības indeksa rezultāti. Gan par inficēšanos ar Covid-19, gan par ierobežojumiem visvairāk nobažījušies seniori.

Lasīt vairāk...

Nosaka kriminālatbildību par braukšanu alkohola reibumā

Saeima ceturtdien, 27.oktobrī, trešajā lasījumā pieņēma grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem noteikta kriminālatbildība par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu to vadīt, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Saeima trešajā lasījumā arī atbalstīja saistītos grozījumus Ceļu satiksmes likumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.