Klāt pavasara dārzeņu sezona – veikalu plauktos jau gozējas smaržīgi redīsi, sulīgi salāti, loki un citi pavasara gardumi, kas ir tieši tādi paši, kā šis gadalaiks – zaļi, viegli un svaigi. Visi pavasara zaļumi ir ļoti vērtīgi, satur daudz vitamīnu, minerālvielu un šķiedrvielu, tāpēc, tos ēdot, varam būt droši – lutinām sevi ne vien ar svaigu un garšīgu ēdienu, bet arī veselīgu uzturu.
Zaļie lapu dārzeņi (biešu lapas, spināti, lapu kāposti jeb kalē, rukola u.c.)
Visi lapu dārzeņi satur ļoti daudz K vitamīnu, kas nodrošina normālu asinsrecēšanu. Tāpat zaļās lapas ir bagātas ar antioksidantiem – tās ir vielas, kas cīnās pret mūsu organisma oksidatīvo stresu. Oksidatīvais stress ir process, kas normālā vielmaiņas procesā var rasties jebkurā organismā, taču tas negatīvi ietekmēt mūsu šūnas, paātrinot novecošanas procesus un dažu slimību rašanos.