Menu
 

Otrdiena, 28 Jūlijs 2020

Sigulda pulcē spēcīgākos triālistus, starp uzvarētājiem arī mājinieki

  • Publicēts Sports

Sestdien Siguldā, “Fischer” Slēpošanas centrā, notika Latvijas čempionāta pirmais posms triālā. Astoņās klasēs kopā uz starta stājās turpat 70 dalībnieku, viņu vidū arī vairāki Igaunijas, Lietuvas un viens Somijas sportists. Spēcīgākās A, C un D klases sportistiem bija trīsreiz jāpieveic deviņu posmu pārbaudījumi, kurus bez reljefa grūtībām papildināja arī lietus, kas trasi padarīja vēl sarežģītāk izbraucamu.

Lasīt vairāk...

Sākas akcija daudzbērnu ģimeņu atbalstam, bērniem gatavojoties skolai

Skolas gaitu uzsākšana ir izaicinājums gan bērniem, gan vecākiem, kuriem jāsagādā viss mācībām nepieciešamais. Ģimenēs, kurās aug vairāki bērni, šis laiks sagādā īpašas rūpes, tāpēc "Rimi Latvia" sadarbībā ar tehnoloģiju un izklaides uzņēmumu "Tet" un Latvijas Samariešu apvienību no 28.jūlija līdz 24.augustam aicina atbalstīt daudzbērnu ģimenes, bērniem uzsākot skolas gaitas. Tās laikā ikviens iedzīvotājs ir aicināts palīdzēt piepildīt Latvijas lielo ģimeņu skolas somas, iegādājoties un ziedojot kancelejas preces "Rimi" lielveikalos visā Latvijā.

Lasīt vairāk...

Farmaceites padomi, kā pasargāt sevi no parazītiem

Vasaras laikā īpaši aktuāls kļūst jautājums par pretparazītu līdzekļu lietošanu profilakses nolūkos. Risks saskarties ar dažādiem parazītiem vasarā nenoliedzami palielinās – biežāk tiek ēsti nemazgāti produkti – dārzeņi un augļi tieši no dobes –, savukārt bērni daudz vairāk laika pavada, spēlējoties bērnu laukumos un smilšu kastēs, kur augsne var būt inficēta. Kā atpazīt, ka organismā nokļuvuši parazīti, un kā sevi no tiem pasargāt, skaidro aptieku tīkla “Apotheka” farmaceite Līga Cīrule.

Lasīt vairāk...

Mācības organizēs klātienē, nosakot virkni piesardzības pasākumu

No šā gada 1.augusta mācību procesu organizēs klātienē izglītības iestādē, bet būs jāievēro virkne piesardzības prasību, tostarp jāorganizē izglītojamo plūsma, mazinot to krustošanos, kā arī nepieļaujot drūzmēšanos, otrdien, atbalstot grozījumus noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", lēma valdība.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Cik zaļi esam gatavi būt?

Zaļā enerģija ir gandrīz vai ideāls risinājums labākai ikdienai: videi draudzīga, ar milzu potenciālu, turklāt laba investīcija nākotnē, kas jau šobrīd spēj darboties bez valsts subsīdijām. Tikmēr Latvijā atjaunīgo resursu bilances noturēšana uzticēta hidroelektrostacijām, jaunu zaļās enerģijas projektu ir maz, savukārt ikdienā atjaunīgo enerģiju izvēlas vien daži procenti lietotāju, kamēr kaimiņos tiek attīstīti vēja parki un trešā daļa mājokļu lieto enerģiju, kas radīta videi draudzīgā veidā. Kas mūs kavē, lai dzīvotu patiešām zaļi un veidotu ilgtspējīgu enerģētikas nozari?

Lasīt vairāk...

Turaidas muzejrezervātā bērni caur spēlēm un radošām aktivitātēm iepazīs tikumus

Turaidas muzejrezervāts 2.augustā plkst. 15.00 aicina ģimenes ar bērniem apmeklēt ģimeņu svētkus "Šodien Turaidas muiža pieder bērniem! Vai Tu zini, kas ir tikums?", kuros kopīgi caur spēlēm un dalību radošajās darbnīcās, ekspozīciju stāstiem muižas saimnieciskajā centrā būs iespēja noskaidrot, kas ir tikumi, kādi tie bija muižas laikos un kādi tie ir tagad.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā Marisam Jansonam veltītā koncertā prezentēs ekskluzīvu ierakstu vinila platē

Godinot izcilā maestro Marisa Jansona piemiņu, 29.jūlijā plkst. 20.30 Jūrmalas festivālā izskanēs veltījuma koncerts dižajam un tik ļoti mīlētajam diriģentam, kuru apbrīnoja klausītāji un mūziķi visā pasaulē. Programmā skanēs Pētera Čaikovska Sestā simfonija ("Patētiskā") Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un diriģenta Andra Pogas sniegumā, kā arī Maksa Bruha Pirmais vijoļkoncerts ar Kristīnes Balanas solo, informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.