Menu
 

Trešdiena, 15 Jūlijs 2020

No nākamā gada ielu tirdzniecībā Siguldā būs jāizmanto videi draudzīgs iepakojums

Trešdien stājas spēkā grozījumi saistošajos noteikumos “Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Siguldas novadā”. Būtiskākās izmaiņas paredz, ka no 2021. gada 1. janvāra tirgotājiem ielu tirdzniecības vietās būs jānodrošina preces bez iepakojuma, atkārtoti izmantojamā iepakojumā vai tādā iepakojumā, kas izgatavots no biodegradabliem jeb vidē sairstošiem vai kompostējamiem dabisko šķiedru materiāliem, piemēram, papīra vai biopolimēru izstrādājumiem, informēja novada domē.

Lasīt vairāk...

Rubeņu kalna estrādē norisināsies Dziesminieku svētki

8.augustā Rubeņu kalna pļavu brīvdabas estrādē Stopiņu novadā norisināsies prieka pilnie Dziesminieku svētki, kuru šā gada moto ir "Un ir labi, ja ir tāda vienprātība...". Pasākumā muzicēs pazīstamie dziesminieki Ieva Akuratere, Ilze Grunte, Arnis Miltiņš, Haralds Sīmanis. Koncerta noslēgumā paredzēta sadziedāšanās ar Austrasbērniem. Koncerta sākums plkst.15.

Lasīt vairāk...

Budžeta komisija no likumprojekta neizslēdz normu par pašvaldību tiesībām regulēt azartspēļu nozari, bet aptur likuma tālāku virzību

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputātiem trešdien balsojot, no grozījumiem Azartspēļu un izložu likumā tomēr netika izslēgta norma, kas paredz pašvaldībām tiesības regulēt azartspēļu nozari, vienlaikus deputāti lēma apturēt šī likumprojekta virzīšanu apstiprināšanai trešajā lasījumā.

Lasīt vairāk...

Vasaras sezonas bieds – celulīts. Vai pastāv brīnumlīdzekļi tā uzveikšanai?

Celulīts skar 80-90% sieviešu, tostarp gan ar formām bagātākas sievietes, gan sievietes, kuras ir slaidas un pat gados jaunas. Brīnumrecepte, kas spētu likvidēt celulītu ātri un pavisam – diemžēl joprojām nav atklāta. Taču “Euroaptieka” farmaceite Zane Melberga dalās padomos par to, kā celulītu iespējams ievērojami samazināt, vienlaikus uzlabojot ādas reljefu un vizuālo izskatu.

Lasīt vairāk...

Viviāna Zipa: Grāmatas – tā ir milzīgi skaista pasaule!

 

Zipu ģimenes atjaunotās Springšļu dzirnavas Līgatnē ir enerģētiski spēcīgs kultūrobjekts – ģimenes mājas un arī viesu nams ar personīgu attieksmi pret katru klientu. Pievienotā vērtība ir saimnieku izveidotā tautas bibliotēka, kurā jau tagad ir 15 000 grāmatu, kas te nonāk no citām mājām. Sarunā ar Springšļu dzirnavu namamāti Viviānu Zipu par to, kā radās lielākā privātā, publiski pieejamā tautas bibliotēka, par vecajām dzirnavām un, protams, grāmatām.

Lasīt vairāk...

Trešo valstu iedzīvotājiem par pašizolācijas pārkāpumiem plāno atņemt TUA vai anulēt vīzu (papildināta)

Valdība trešdien atbalstīja grozījumus normatīvajā regulējumā, kas ļaus atņemt termiņuzturēšanās atļaujas (TUA) vai anulēt vīzas, tiem trešo valstu iedzīvotājiem, kas pārkāpj pašizolācijas noteikumus, pēc valdības sēdēs notikušajā preses konferencē pastāstīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Lasīt vairāk...

Investējot 3 miljonus eiro, "Maxima" Ķekavas novadā atklāj modernizētu loģistikas centru

Trešdien atklāts “Maxima Latvija” modernizētais loģistikas centrs Ķekavas novada Abrās. Lai izveidotu efektīvāko un mūsdienīgāko loģistikas centru Latvijā, uzņēmums veicis investīcijas teju 3 miljonu eiro apmērā, paaugstinot efektivitāti šajā blokā par 30%. Tas paveikts, ieviešot virkni jaunumu, piemēram, “very narrow aisle” jeb ļoti šauro eju risinājumu, mākslīgo intelektu, videi draudzīgus risinājumus, kā arī palielinot litija-jonu  elektroiekrāvēju skaitu par vienu piektdaļu, informēja uzņēmumā.

Lasīt vairāk...

Viņķele: Ārstniecības personu darba samaksas palielinājumam 2021.gadā nepieciešami papildu 211 miljoni eiro

Lai pēc būtības izpildītu Veselības aprūpes finansēšanas likumā paredzēto ārstniecības personu darba samaksas palielinājumu, nākamajā gadā būtu nepieciešami papildu 211 miljoni eiro. Tas ļautu veselības aprūpes pakalpojumu tarifā noteikto vidējo darba samaksu palielināt par 30%, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē norādīja veselības ministre Ilze Viņķele.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.