Menu
 

Sestdiena, 23 Jūlijs 2022

Saeimā konceptuāli panākta vienošanās par bērna kopšanas atvaļinājuma pagarināšanu par vienu mēnesi

Pagājušajā nedēļā Saeima konceptuāli atbalstījusi Nacionālās apvienības (NA) virzīto priekšlikumu likumprojektā par bērna kopšanas atvaļinājuma obligātu dalīšanu starp vecākiem, kas paredz, ka atvaļinājums tiks pagarināts par vienu mēnesi, savukārt otram vecākam būs jāizmanto viens bērna kopšanas atvaļinājuma mēnesis iepriekš paredzēto divu vietā.

Lasīt vairāk...

Pārdomāta IT drošības stratēģija – pamats biznesa nepārtrauktībai

Neviens nav imūns pret kiberuzbrukumiem, tostarp arī starptautiski un nacionāli uzņēmumi, kuriem viens no vērtīgākajiem aktīviem ir konfidenciāla informācija. Tāpēc kompānijām par prioritāti ir jānosaka IT drošības un aizsardzības stratēģija, kas palīdz novērst nesankcionētus mēģinājumus piekļūt datiem, tos izmantot, izpaust, pārveidot vai iznīcināt.

Lasīt vairāk...

Ieteikumi, kā pārgājiena laikā neapmaldīties mežā

Apmaldīties pārgājiena laikā var būt ne tikai neomulīgi, bet, ņemot vērā ziņas par lāču aktivitāti Latvijā – pat bīstami, turklāt vairāk kā puse sieviešu Latvijā došanos pārgājienā vienai pašai saista ar bailēm apmaldīties. “Fjällräven” pārgājienu eksperti sagatavojuši padomus, kas palīdzēs tūristiem iesācējiem pārgājiena maršrutam sagatavoties racionāli un atgriezties mājās laikus.

Lasīt vairāk...

Biežākās kļūdas matu kopšanā un noderīgi padomi

Vasaras spožā saule un mainīgais, reizēm ļoti karstais laiks var sausināt mūsu matus. Ir svarīgi par matu aizsardzību un pareizu kopšanu padomāt jau laikus, nesagaidot kādas negatīvas pārmaiņas. Kā pareizi kopt matus ikdienā, kādas ir biežākās kļūdas matu kopšanas produktu izvēlē un kam pievērst uzmanību tieši vasarā?

Lasīt vairāk...

Karikatūra. Cik dziļi raksim?

Diskusiju vētru sociālajos tīklos raisījusi Publiskās atmiņas centra ar vēstures zinātņu doktoru Kārli Kangeri priekšgalā izpētītie Latvijas pilsētu un ielu nosaukumi, kuri vēsturnieka ieskatā joprojām slavina okupācijas laika kolaborantus, sarkanarmijas “varoņdarbus” vai boļševistisko revolūciju Krievijā. Starp Kangera uzskaitītajiem ir vairāki kultūras darbinieki un rakstnieki, piemēram, Anna Sakse un Sudrabu Edžus, Mirdza Ķempe, Jānis Sudrabkalns u. c.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.