Menu
 

Pirmdiena, 25 Jūlijs 2022

Triju dienu laikā Latvijā reģistrēti 2566 Covid-19 inficēšanās gadījumi, augstākā saslimstība – Mārupes un Ādažu novados

Pagājušās nedēļas nogalē Latvijā veikts 7281 Covid-19 izmeklējums un reģistrēti 2566 jauni inficēšanās gadījumi jeb vidēji 855 gadījumi dienā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. No inficētajiem 1151 cilvēks bija nevakcinēts vai vakcinācijas kursu nepabeidzis un 1415 vakcinēti.

Lasīt vairāk...

Aptauja: iedzīvotāji Latvijā visbiežāk ceļo kopā ar ģimeni un izvēlas doties uz dabas parkiem

Ir klāt visaktīvākais atvaļinājumu un brīvdienu izbraukumu laiks, kad daudzi Latvijas iedzīvotāji apmeklē vietējos tūrisma objektus. Kampaņas “Atrastā Latvija” ietvaros veiktajā aptaujā par iedzīvotāju Latvijas apceļošanas paradumiem noskaidrots, ka biežāk Latvija tiek apceļota kopā ar ģimeni. Aktīvākie braucienu plānotāji ir cilvēki vecumā no 30 līdz 39 gadiem, un svarīgi, ka 67% aptaujāto atzīst – apceļojot dažādas vietas Latvijā, viņiem ir svarīgi zināt šo vietu rašanās un pastāvēšanas vēsturi.

Lasīt vairāk...

Bites kodums – sāpīga dāvana

Atpūšoties dabā, ar bites dzēlienu var saskarties ikviens. Lai mazinātu sāpes, vairumā gadījumu būs līdzēts, to apstrādājot mājās. Taču, ja pret bišu dzēlieniem ir alerģija vai arī vienlaikus sadzēlušas vairākas bites, var attīstīties reakcija, kas prasa neatliekamu medicīnisku palīdzību.

Lasīt vairāk...

Līdz jūlija beigām 60 atkritumu šķirošanas laukumos var bez maksas nodot veco elektrotehniku un laimēt balvas

  • Publicēts Vide

Vēl līdz 31.jūlijam turpinās Latvijas Zaļā punkta, vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA “Eco Baltia vide”, kā arī “Tet” un “Maxima Latvija” rīkotās kampaņas “Elektrotehnikas šķirošanās tūre” otrais posms, kura laikā iedzīvotāji uzkrāto tehniku aicināti nogādāt uz kādu no 60 atkritumu šķirošanas laukumiem visā Latvijā. Ikviens kampaņas dalībnieks, kurš nodos kādu iekārtu, varēs piedalīties izlozē par vērtīgām balvām.

Lasīt vairāk...

Izdota apjomīga grāmata "Ukrainas vēsture"

Apgāds “Jumava” izdevis grāmatu “Ukrainas vēsture” Imanta Liepiņa sastādījumā. 400 lappušu biezajā izdevumā apkopoti vēsturnieku, ekonomistu, publicistu un Ukrainas notikumu aculiecinieku materiāli par Ukrainas vēsturi no aizvēstures līdz mūsdienām. Grāmatas autoru vidū — Ēriks Jēkabsons, Gatis Krūmiņš, Daina Bleiere, Jana Streļeca, Olehs Kudrins, Agris Dzenis, Refats Čubarovs, Raitis Sametis, Jānis Riekstiņš, Juris Lorencs, Imants Liepiņš, informēja apgādā.

Lasīt vairāk...

Skolotāju izglītības projektā "Mācītspēks" mācības sāk vēl 81 dalībnieks

Vasaras mācības un savu divu gadu ilgo ceļu uz skolotāja profesiju uzsācis jaunais “Mācītspēks” kurss – 81 profesionālis ar augstāko izglītību. 25.jūlijā visi topošie pedagogi tiekas klātienes sesijā, lai turpinātu gatavoties jaunajam mācību gadam. Jau ar 1. septembri visi topošie skolotāji, paralēli studējot Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē vai Liepājas Universitātē, sāks darbu skolās visā Latvijā.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātāju parakstīto prēmiju apmērs pirmajā pusgadā sasniedzis 325,6 miljonus eiro

Vispārējais cenu un izmaksu kāpums ir būtiski ietekmējis arī apdrošināšanas nozares rādītājus – 2022.gada pirmajā pusgadā kopējais parakstīto prēmiju apmērs ir 325,6 miljoni eiro, kas ir par 18% vairāk nekā pērn, bet izmaksātās atlīdzības kāpušas vēl straujāk – par 32% pret pērno gadu līdz 217,3 miljoniem eiro, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.